Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ

πλημμύρες Πύργος Ηλείας
Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από τις πλημμύρες που προξένησαν οι έντονες βροχοπτώσεις στη περιοχή Κοτυχίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Οι βροχές ήταν ιδιαίτερα έντονες τις πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα να έρθουν στην λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου μεγάλες ποσότητες νερού και να πλημμυρίσουν και οι γύρω βοσκότοποι.

Ζημιές σημειώθηκαν σε στάβλους και πνίγηκαν πολλά ζώα. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η περίπτωση ενός κτηνοτρόφου του οποίου πνίγηκαν 90 πρόβατα  ενώ σε άλλους κτηνοτρόφους οι ζημιές σε ζώα και σε αποθηκευμένες ζωοτροφές ηταν σημαντικές.

Επίσης, έχουν πλημμυρίσει μεγάλος αριθμός στρεμμάτων από βοσκοτόπους αλλά παράλληλα και οι ψαράδες υπέστησαν σημαντικές ζημιές λόγω της έντονης εισροής υδάτων στην λιμνοθάλασσα με αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης.

Επί τόπου, βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Καφύρας, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

οι ζημιές:
1.Mεγάλες ζημιές έχει υποστεί το δίκτυο της ΔΕΗ.
2.Στέγες παρασύρθηκαν από τους ανέμους ένώ σε μερικές έπεσαν πάνω δένδρα..
3.Στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου είχαμε μερική υποχώτηση  του αναχώματος που την προστατεύει από τη θάλασσα .
4.Οι ζημιές  στην καλλιέργεια της πατάτας είναι μεγάλες.
5.Οι βοσκότοποι έχουν πλημυρίσει ενώ αποθήκες με σανό έχουν γεμίσει με  νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...