Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Που πήγαν τα λεφτά των πυρόπληκτων;


FOTIES 2007- Πυρόπληκτοι: «Δεν πήραμε ούτε 1 ευρώ»!
- Οι δωρητές ζητούν τα χρήματά τους πίσω!
Πατήστε εδώ για το βίντεο
Το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ) ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2007, ακριβώς μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία.

Περίπου 198.000.000 ευρώ έδωσαν τότε, από το υστέρημά τους, πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι δωρητές, περίπου 92.000 τον αριθμό, τα χρήματα αυτά τα έδωσαν για να ενισχύσουν τους συγγενείς των αθώων θυμάτων.

Τέσσερα χρόνια μετά τις φονικές φωτιές στην Ηλεία, τα χρήματα έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος. Και, όπως ενημερώνουν από το υπουργείο Ανάπτυξης, το ποσό πρόκειται να διατεθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στις πυρόπληκτες περιοχές!

Δηλαδή, από τα 198.000.000 ευρώ, που ξεπέρασαν με τους τόκους, τα 208.000.000, έχουν διατεθεί τα 76,6 για το πρόγραμμα ανοικοδόμησης κι επισκευής κτισμάτων, (μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα), ενώ στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος αναπαύονταν 131,7 εκατ. ευρώ.

Όμως, ούτε κουβέντα για τις ίδιες τις οικογένειες των θυμάτων και τους ανθρώπους που καταστράφηκαν από τις φονικές φωτιές.

Σήμερα, οι δωρητές ζητούν από το κράτος, να τους επιστρέψει τις δωρεές, αφού αυτές δεν διατέθηκαν για τον σκοπό που εδόθησαν!

Στο βίντεο – ντοκουμέντο, δείτε τί ζήτησαν οι πυρόπληκτοι το 2008, από τον σημερινό πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου όταν τους επισκέφθηκε, και τι δηλώνουν σήμερα 4 χρόνια μετά, απογοητευμένοι, ξεχασμένοι, προδομένοι και αδικημένοι...
iliapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...