Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησε η παρέλαση - Μπροστά στην εξέδρα των επισήμων οι μαθητές στρέφουν αλλού το βλέμμα τους







- Μαύρα περιβραχιόνια φορούν μαθητές κάποιων σχολείων
- Στη ... γωνία γονείς-πολίτες πίσω από κιγκλιδώματα
- Έδιωξαν ως και μικροπωλητές που πωλούσαν ελληνικές σημαίες
- Περισσότεροι αστυνομικοί από τους πολίτες τώρα στο Σύνταγμα
- Διαμαρτυρία ετοιμάζει η μπάντα του Δήμου της Αθήνας

Αρχισε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Πολλοί μαθητές στρέφουν αλλού το βλέμμα τους όταν φτάνουν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Αλλοι φορούν μαύρα περιβραχιόνια στο χέρι.




Πολλές αποδοκιμασίες ακούστηκαν όταν εμφανίστηκαν οι πολιτικοί, όλων των αποχρώσεων και των κομμάτων, στο Σύνταγμα.

Τα συνθήματα στράφηκαν κυρίως κατά της Κυβέρνησης ωστόσο οι αποδοκιμασίες απευθύνονταν προς κάθε “επίσημο” πρόσωπο.


Οι πολίτες έπαψαν να αποδοκιμάζουν μόνο όταν η μπάντα άρχισε να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο.









Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αυτό μάλλον δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν σε καμία απ' τις παρελάσεις.















Στο σημείο απέναντι από τους επίσημους δεν θα υπάρχει κανείς ... κοινός θνητός, μονάχα κάμερες και δημοσιογράφοι.



















Η πλατεία Συντάγματος της Αθήνας ενόψει της μαθητικής παρέλασης είναι πραγματικά αστυνομοκρατούμενη και απαγορευμένη για τους πολίτες ζώνη.













Από την Όθωνος μέχρι και τη Βασ. Γεωργίου του Α' υπάρχουν κιγκλιδώματα που απαγορεύουν την πρόσβαση. Για να περάσει κανείς πρέπει να διαθέτει δημοσιογραφική ταυτότητα ή να είναι μέλος τηλεοπτικού συνεργείου.




Διπλή σειρά αστυνομικών με ... μέτωπο προς τους πολίτες!Το ίδιο συμβαίνει και στα σκαλιά του Μετρό. Η άνοδος προς την Αμαλίας και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη απαγορεύεται.
Με λίγα λόγια οι γονείς που θέλουν να δούνε τα παιδιά τους να παρελαύνουν είναι αναγκασμένοι να στέκονται είτε στη συμβολή Αμαλίας και Όθωνος, είτε απέναντι στη συμβολή Πανεπιστημίου και Βασ. Γεωργίου.

Τώρα αν θα δουν οι γονείς και οι πολίτες τους μαθητές... είναι ένα ερώτημα, αφού από την κατάσταση όπως είναι αυτή τη στιγμή (ρίξτε μια ματιά την φωτογραφία παρακάτω) μάλλον τους αστυνομικούς θα δουν.


Οι αστυνομικοί έδιωξαν ως και τους αλλοδαπούς μικροπωλητές που πωλούσαν ελληνικές σημαίες στην πλατεία.

Κάτι παραπάνω από χαρακτηριστική και η επόμενη φωτογραφία από την κατάθεση στεφάνων. Το μικτό άγημα του Στρατού, οι αξιωματικοί των όπλων, ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ μερικοί αστυνομικοί... Αν εξαιρέσει κανείς τα περιστεράκια στο κάτω μέρος της φωτογραφίας όλοι οι άλλοι είναι ένστολοι, οι πολίτες πουθενά!













Δεν έλειψαν ως και οι εντάσεις με πολίτες που δεν ήθελαν να φύγουν από το χώρο απέναντι απ' τους επίσημους.







Ενώ πάντως δεν υπάρει κάποια πληροφορία για κάποια οργανωμένη διαμρτυρία από κάποιον, οι πληροφορίες λένε ότι τα μέλη της μπάντας του Δήμου έχουν αποφασίσει να διαμαρτυρηθούν με τον δικό τους συμβολικό τρόπο. Δεν θα σταθούν, όπως λένε, στη θέση που προβλέπεται απέναντι απ' τους επίσης αλλά σε άλλο σημείο κοντά στους πολίτες. Οι μουσικοί λένε μάλιστα ότι θα εμφανιστούν με μαύρες κορδέλες.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...