Παναγιωτόπουλος για την προώθηση των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, των Νέων Εκπαιδευτικών Φορέων και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Παναγιωτόπουλος για την προώθηση των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, των Νέων Εκπαιδευτικών Φορέων και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ
Δελτίο Τύπου
Η συμβολή και η συνεργασία όλων αναδείχθηκαν, ως σημαντικοί παράγοντες επιτυχίας
σε ημερίδα που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 3-11-2011, στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Γ. Παναγιωτόπουλος και οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδος, κ. Θ. Μπαρής και κ. Μ. Κοταδάκη αντίστοιχα.
Η ημερίδα αφορούσε τη θετική υλοποίηση των προγραμμάτων που αφορούν στις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Πολιτικές Ενίσχυσης των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), οι οποίες απευθύνονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αποσκοπούν στην ενσωμάτωση και ανάπτυξη των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυτές.
Στη συγκεκριμένη ημερίδα παρουσιάστηκαν προγράμματα σχετικά με την Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών, παιδιών Ρομά, παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη καθώς και  το διδακτικό υλικό του προγράμματος «Ελληνόγλωσση Α/θμια και Β/θμια διαπολιτισμική εκπαίδευση στη διασπορά.
Τα άνω προγράμματα υλοποιούνται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Την ημερίδα της Πέμπτης 11 Νοέμβρη 2011 διαδέχθηκε ενημερωτική  ημερίδα  την Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2011, που σχετίζονταν με τα προγράμματα ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη καθώς και με ζητήματα των νέων Φορέων του ΥΠΔΒΜΘ, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και το ΔΙΟΦΑΝΤΟ, των οποίων παρουσιάστηκαν οι αρχές και οι στόχοι τους.
Με το πέρας των προαναφερθέντων ημερίδων ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Για ακόμα μια φορά αναδείχθηκε ότι για την επιτυχή τέλεση των εκπαιδευτικών σχεδίων και δράσεων απαιτείται η εποικοδομητική συνεργασία όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Για να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα οι φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων ζήτησαν την συνδρομή των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ώστε να διεξάγονται τα προγράμματα ομαλά και να οργανωθούν κατάλληλα οι αποκεντρωμένες δράσεις. Φυσικά αυτό ζητήθηκε ύστερα από ουσιαστική παρουσίαση των δραστηριοτήτων και γόνιμη κριτική των πεπραγμένων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ημερίδα που αφορούσε στους νέους Φορείς του ΥΠΔΒΜΘ και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Θέλω να υπογραμμίσω ότι το πνεύμα συνεργασίας και η κατάθεση δράσεων και προβληματισμών, που χαρακτήρισαν τις παραπάνω ημερίδες, οφείλουν να διακρίνουν όλες τις πράξεις που σχετίζονται με την υιοθέτηση πολιτικών. Πολιτικών ουσιαστικών που θα υλοποιούνται με γόνιμο τρόπο και δε θα παραμένουν σε ρηματικό επίπεδο».                                               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ