Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Στην έξοδο δύο εργαζόμενοι του νοσοκομείου Βόλου

Οι μόνιμοι υπάλληλοι κατηγορούνται ότι δεν ανταποκρίνονταν στα καθήκοντά τους

Ο πέλεκυς της απόλυσης έπεσε στο Νοσοκομείο Βόλου και μάλιστα σε δύο εργαζομένους οι οποίοι έβλεπαν τη δουλειά τους μάλλον ως χόμπι. Δεν εξηγείται αλλιώς, μιας και ο ένας είχε να πατήσει το πόδι του στο πόστο του σχεδόν ένα χρόνο, ενώ ο άλλος περίπου δύο μήνες, χωρίς ωστόσο να έχουν ζητήσει και οι δύο ειδική άδεια.

Tον δρόμο της εξόδου έδειξαν σε δύο εργαζόμενους μόνιμους υπαλλήλους του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς φέρονται να μην ανταποκρίνονταν στις εργασίες τους.

Ειδικότερα, η πρώτη περίπτωση αφορά στον υπεύθυνο διαχείρισης των Κληροδοτημάτων του Νοσοκομείου, δηλαδή της ακίνητης περιουσίας, που προσμετράτε σε δεκάδες οικήματα τα οποία κοστολογούνται σε εκατομμύρια ευρώ. Ο εν λόγω εργαζόμενος δεν είχε εργαστεί δν είχε …φανεί για ένα χρόνο και η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στην 5η Υ.ΠΕ, όπου το πειθαρχικό όργανο αποφάσισε την οριστική παύση του από την εργασία.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε βοηθό ασθενοφόρου ο οποίος είχε να εμφανιστεί στην υπηρεσία περίπου δύο μήνες, χωρίς ωστόσο κανείς από τους δύο να έχει ζητήσει ή να έχει λάβει άδεια για οποιονδήποτε λόγο.

Όπως επισημαίνεται από κύκλους της διοίκησης του Νοσοκομείου η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί για οποιονδήποτε εργαζόμενο δεν εργάζεται χωρίς να έχει λάβει σχετική άδεια.

Η είδηση αυτή σχολιάστηκε από το προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και στο παρελθόν υπήρξε απόφαση για οριστική έξοδο από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα σε εργαζόμενο που κυριολεκτικά ήταν εξαφανισμένος από την εργασία του.

Αυτή την περίοδο ωστόσο εξετάζονται άλλες δύο υποθέσεις οι οποίες θα παραπεμφθούν στην 5η Υ.ΠΕ και αφορούν σε εργαζομένους που έλειπαν αδικαιολογήτως από τη δουλειά τους το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πρόθεση των διοικούντων είναι να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα πόστα τους και να διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους, ενώ για όσους δεν το πράττουν αυτό και η παρουσία τους είναι επιζήμια, τόσο για το Νοσοκομείο, όσο και για το δημόσιο τομέα εν γένει, θα ακολουθείται η πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται από τους νόμους.

Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...