Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μας έκαναν ριάλιτι! Go Greek for a Week στο βρετανικό Channel 4

Μας έχουν πάρει για τα καλά στο ψιλό! Δεν έφταναν τα δημοσιεύματα και τα σατιρικά βίντεο, τώρα ο τρόπος που οδηγήθηκε η χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας έγινε και ριάλιτι!

Εσείς μπορείτε να ζήσετε με τους φόρους, τις συντάξεις και τις εργασιακές συνθήκες των Ελλήνων; Το βρετανικό κανάλι Channel 4 αποφάσισε να δώσει απάντηση και έφτιαξε το ριάλιτι Go Greek for a week... Δηλαδή, Έλληνας για μια εβδομάδα. Μόνο που όλα όσα... έβαλε στη... σύνταξη του, έχουν πάψει να ισχύουν...

Τρεις Βρετανικές οικογένειες μετέχουν στο ριάλιτι, που ήδη έχει κάνει τρία επεισόδια στην Αγγλία. Είναι ξεκάθαρο πως οι Βρετανοί γελούν (ξανά) μαζί μας. Χαρακτηριστικό το δελτίο τύπου του Channel 4.

«Ένας 54χρονος κομμωτής ανακαλύπτει τη γενναιοδωρία του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο εξακολουθεί να επιτρέπει σε κομμωτές, ζαχαροπλάστες, εκφωνητές ραδιοφώνου και πολίτες σε περίπου 600 επαγγέλματα, να συνταξιοδοτούνται στα 53 χρόνια και με το 90% του τελικού μισθού τους ως σύνταξη γιατί τα επαγγέλματά τους θεωρούνται βαρέα.

Ένας οδηγός λεωφορείου «θερίζει» τους καρπούς της ελληνικής προσέγγισης στις κρατικές υπηρεσίες, όπου οι οδηγοί λεωφορείων πληρώνονται στο διπλάσιο του εθνικού μισθού και παίρνουν μπόνους γιατί φτάνουν στη δουλειά τους νωρίς και γιατί ελέγχουν τα εισιτήρια.

Και ένας Βρετανός χειρουργός είναι ευτυχής που ανακαλύπτει πως αν πληρώνει τους φόρους αλά ελληνικά μπορεί να μεταμορφώσει το διαθέσιμο εισόδημά του.

Οι προσωπικές εμπειρίες τριών χαρακτήρων που υποστηρίζονται από συνεντεύξεις ειδικών, που διαμορφώνουν τους τρόπους φοροδιαφυγής, διαφθοράς και κακοδιαχείρησης που βοήθησαν την ελληνική οικονομία να βουλιάξει», καταλήγει το δελτίο Τύπου.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...