Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πύργος: Εικόνες εξαθλίωσης που σοκάρουν - Η φτώχεια χτυπά την πόρτα μαs


Πύργος: Εικόνες εξαθλίωσης που σοκάρουν - Η φτώχεια χτυπά την πόρτα μαςΠληθαίνουν και την πόλη του Πύργου οι εικόνες εξαθλίωσης, που ενώ για κάποιους μοιάζουν απόμακρες με την κοινωνία, τελικά είναι πολύ πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε.
Άνθρωποι που ψάχνουν στους κάδους, για αυτά που άλλοι θεωρούν περιττά ή σκουπίδια.
Για ένα ρούχο, ένα παλιό παιχνίδι, ένα αντικείμενο για το σπίτι, οτιδήποτε που μπορεί να έχει ακόμα χρηστικότητα για αυτούς που δεν έχουν πλέον ούτε ένα ευρώ στην τσέπη.
Ο φακός του ilialive.gr κατέγραψε αυτές τις εικόνες σε κεντρικό δρόμο του Πύργου, όπου άνθρωποι χωρίς καμία ντροπή ψάχνουν μέσα σε κάδους. Σε μια κοινωνία που κάποιοι πιστεύουν ότι ευημερεί, ενώ καταρρέει μέσα στην εξαθλίωση, τη φτώχια.
Την ίδια στιγμή αρκετές επιχειρήσεις που σε καλές εποχές αποτελούσαν «χρυσορυχεία» σήμερα κλείνουν και η εικόνα της αγοράς με τα άδεια καταστήματα, γεμάτα με ενοικιαστήρια στην πόρτα μαρτυρούν τα όσα η πόλη βιώνει.
Μην σας κακοφανεί λοιπόν αν τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες δείτε ανθρώπους σαν αυτούς της φωτογραφίας μας, να ψάχνουν σε κάποιο κάδο για ώρα. Σίγουρα δεν το θέλουν αλλά η κρίση τους οδήγησε εκεί… Και μη χειρότερα.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...