Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

To πρωτάθλημα μπορεί να περιμένει


Τα βλέμματα στραμμένα στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ

Στο παρελθόν ανήκει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και οι παίκτες του Ολυμπιακού στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της Τετάρτης με τη Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Στο «ερυθρόλευκοι» στρατόπεδο εμφανίζονται αισιόδοξοι πως αν η ομάδα συνεχίσει να αποδίδει το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο ντέρμπι, τότε έχει αρκετές πιθανότητες να πανηγυρίσει τον τίτλο στο τέλος της σεζόν.

Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες χαρακτηρίζουν ως «τελικό» το παιχνίδι με τη γαλλική ομάδα, αφού έχουν ακόμα πιθανότητες να περάσουν στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ή να συνεχίσουν στην επόμενη φάση του Europa League.

«Τώρα μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Μαρσέιγ. Ξέρω ότι είναι διαφορετικά όταν παίζουμε στο Champions League. Το ματς είναι κρίσιμο και πολύ σημαντικό. Πρέπει όλοι να ξεχάσουμε τι έγινε στο ντέρμπι», ήταν χθες τα λόγια του Ερνέστο Βαλβέρδε στους παίκτες.

Ο ισπανός τεχνικός περιμένει να δει αν ο Αριέλ Ιμπαγάσα θα καταφέρει στη σημερινή προπόνηση να προπονηθεί, ώστε να τον συμπεριλάβει στην «ερυθρόλευκη» αποστολή.

Μάλιστα ο Βαλβέρδε σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ως βασικός τον Αργεντινό χαφ μετά τις απουσίες του Ζαν Μακούν και του Ορμπάιθ. Επίσης, ο Νταβίντ Φουστέρ αναμένεται να αγωνιστεί στον άξονα μετά τις δύο παραπάνω απώλειες.

Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν ότι ο Χοσέ Χολέμπας θα αγωνιστεί ως αριστερό χαφ στο ματς με τη Μαρσέιγ και ο Ιβάν Μαρκάνο θα επιστρέψει στην ενδεκάδα, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά τον Λιούμπομιρ Φέισα, θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το κυριακάτικο (19:30) ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

«Πάμε για… τελικό στη Γαλλία»

Την προσοχή όλων στον Ολυμπιακό στο προσεχές παιχνίδι με τη Μαρσέιγ στη Γαλλία επέστησε ο Νταβίντ Φουστέρ στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του Ντέρμπι. Ο Ισπανός μέσος χαρακτήρισε άδικο το αποτέλεσμα στο σαββατιάτικο ματς και τόνισε πως τώρα εκείνο που χρειάζεται να κοιτάξουν οι Πειραιώτες είναι το παιχνίδι με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν.

«Για μένα το αποτέλεσμα (με τον Παναθηναϊκό) δεν ήταν δίκαιο. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο. Ετσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Τα έχει αυτά. Οταν η μπάλα δεν θέλει να μπει, δεν μπαίνει», ανέφερε αρχικά ο 29χρονος παίκτης και στη συνέχεια μίλησε για τη διαφορά που υπάρχει στη βαθμολογία με τον Παναθηναϊκό, λέγοντας πως «σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη μας. Η απόσταση από τον Παναθηναϊκό είναι ελάχιστη και πιστεύω ότι θα είναι δυνατός ο ανταγωνισμός και θα μας κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Καταλήγοντας, ο Φουστέρ στάθηκε στον αγώνα με τη Μαρσέιγ: «Είναι τελικός, επειδή θα παίξουμε όλες μας τις πιθανότητες και θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ή να διατηρηθούμε ζωντανοί για την κατάληψη της τρίτης θέσης που θα μας δώσει το δικαίωμα να συνεχίσουμε στο Champions League. Θα είναι δύσκολος αγώνας, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...