Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεία: "Εμάς ποιος μας έκαψε το 2007 ; " - Βάζουν "φωτιές" οι δηλώσεις Γιλμάζ


Μεγαλώνει το κύμα αντιδράσεων στην ελληνική πολιτική σκηνή, μετά τις δηλώσεις Γιλμάζ για την εφαρμογή τουρκικών σχεδίων για τους εμπρησμούς δασών στην Ελλάδα.
Στις δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, φέρεται να ανέφερε πως υπήρξε τουρκικός «δάκτυλος» στους εμπρησμούς ελληνικών δασών την περίοδο 1995-1997, επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.
Είναι σαφές πως μια τέτοια κυνική ομολογία, μπορεί να αποτελέσει το ουσιαστικότερο επιχείρημα για να ζητήσει το Ελληνικό κράτος αποζημιώσεις από τη γείτονα χώρα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα σχέδια ήταν σε γνώση του εκάστοτε πρωθυπουργού της Τουρκίας, το θέμα λαμβάνει επίσημο «χαρακτήρα».
Για την Ηλεία εκείνο που συζητείται ευρέως στους κατοίκους τις τελευταίες ώρες είναι αν ο νομός μας το 2007, έπεσε θύμα ενός τέτοιου οργανωμένου σχεδίου, τουρκικής έμπνευσης. Γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως ο νομός εκείνο τον Αύγουστο δεν κάηκε μόνο από τη φωτιά της Ζαχάρως, αλλά σε συνδυασμό με άλλες που εξερράγησαν σε άλλες την ίδια ή σε κοντινή χρονική στιγμή, ενώ νωρίτερα μέσα τη μέρα υπήρχαν σε εξέλιξη άλλα δύο μεγάλα μέτωπα.
Οι Ηλείοι είναι πεπεισμένοι πως όσα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες μόνο τυχαία δεν ήταν και η πρόσφατη «κυνική» ομολογία του Μεσούτ Γιλμάζ τους κάνει να σκέφτονται μήπως πίσω και από την περίπτωση της Ηλείας συνέβη κάτι ανάλογο, άσχετα με το αν η «ομολογία» Γιλμάζ τοποθετείται σε γεγονότα που συνέβησαν μια δεκαετία νωρίτερα και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...