ΙΝΚΑ Ηλείας: Συμβουλές στους καταναλωτές για τις αγορές των Χριστουγέννων

ΙΝΚΑ Ηλείας: Συμβουλές στους καταναλωτές για τις αγορές των Χριστουγέννων
Δελτίο Τύπου
"Κατ' αρχήν θέλω να επισημάνω ότι ο Νομός μας είναι ιδιαίτερα τραυματισμένος οικονομικά από την κρίση. Αναμφισβήτητα λοιπόν, το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον θα οδηγήσει
τους Ηλείους πολίτες να προβούν σε περαιτέρω περικοπή του ήδη μειωμένου χριστουγεννιάτικου προϋπολογισμού τους κατά 20% περίπου.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι συμπολίτες μας θα είναι πιο συγκρατημένοι, προετοιμασμένοι να προσφέρουν δώρα σε μικρότερο αριθμό ατόμων, λιγότερο παρορμητικοί, αλλά και προσεκτικοί ως προς τις τιμές και τη χρηστικότητα των δώρων και των προϊόντων, που πρόκειται να αγοράσουν φέτος τα Χριστούγεννα.
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα το γιορτινό τραπέζι θα είναι περισσότερο "κυριακάτικο" παρά χριστουγεννιάτικο...
Οι συμβουλές του ΙΝΚΑ με την ευκαιρία των εορτών, στο καταναλωτικό κοινό, ειδικά για το «γιορτινό τραπέζι» είναι οι εξής:
* Οι νωπές γαλοπούλες πρέπει να έχουν αναπτυγμένες μυϊκές μάζες και δέρμα χωρίς αλλοιώσεις. Αντίθετα δεν πρέπει να έχουν κρέας μελανό, πρασινωπό ή κάκοσμο στην κοιλιά, στο λαιμό, στο εσωτερικό των μηρών ή στις μασχάλες. Ακόμη δεν πρέπει να υπάρχει γλοιώδες επίστρωμα στην επιφάνεια του δέρματος και στις εσωτερικές κοιλότητες.
* Οι κατεψυγμένες γαλοπούλες είναι συσκευασμένες και φέρουν τις προβλεπόμενες από το νόμο ενδείξεις. Πρέπει να έχουν σύσταση συμπαγή και σκληρή και να μην έχουν υποστεί απόψυξη και επανάψυξη (δηλαδή να μην έχουν κρυστάλλους πάγου). Στην περίπτωση αυτή παρουσιάζουν παραμόρφωση σχήματος, κρυστάλλους πάγου, δυσάρεστη οσμή, εκδορές και άφθονα ορροαιματηρά υγρά. Συντηρούνται στους -88 βαθμούς Κελσίου.
* Το κοτόπουλο πρέπει να έχει το ειδικό καρτελάκι του κρεοσκοπικού ελέγχου από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες. Κατεψυγμένο συντηρείται στους -18 βαθμούς Κελσίου. Τα αλλαντικά πρέπει να είναι επώνυμα και το περίβλημά τους να είναι καθαρό, στεγνό, γυαλιστερό και να μην έχουν προσβληθεί από μούχλα. Τα αυγά πρέπει να είναι συσκευασμένα, καθαρά και να μην κουνιέται ο κρόκος τους.
* Τα τυριά πρέπει να αναγράφουν στη συσκευασία την ημερομηνία παραγωγής τους. Τα μαλακά τυριά πωλούνται δύο ημέρες μετά την παραγωγή τους και τα σκληρά τρεις μήνες μετά την παραγωγή τους. Πρέπει να μην παρουσιάζουν αλλοιώσεις, έντονη οσμή πικρότητας, ταγκάδα, κ.λπ.
Τέλος, ως προς την αγορά παιδικών παιχνιδιών το ΙΝΚΑ συνιστά:
* Να φέρουν το σήμα CE που σημαίνει ότι έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών.(κοινοτική οδηγία 88/379 περί ασφάλειας των παιχνιδιών).
* Να αγοράζουμε παιχνίδια που έχουν ενδείξεις και οδηγίες στα ελληνικά και πάντοτε αντίστοιχα με την ηλικία.
* Να ερευνούμε την αγορά για διαφορά τιμής από κατάστημα σε κατάστημα.
* Προσοχή στα παιχνίδια που πωλούνται υπαιθρίως. Είναι φτιαγμένα από άγνωστους κατασκευαστές χωρίς σήμα κατασκευής που να δείχνει την προέλευσή τους, άρα ανεξέλεγκτα.
ILIALIVE.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ