Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται εβδομάδα "σκότους" - 30.000 εντολές διακοπής από τη ΔΕΗ - Κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ Ηλείας

«Αγριεύουν» τα πράγματα, για όσους πολίτες δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα μέσα του λογαριασμού της ΔΕΗ. Μετά τις πρώτες 14 εντολή
διακοπής ηλεκτροδότησης στον Πύργο, για την Ηλεία, έρχονται και άλλες στο μεγάλο «πακέτο» των 30.000 εντολών που έχει στείλει η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ, μετά τη λήξη της χρονικής περιόδου των 80 ημερών. Ανάμεσά τους και αρκετοί Ηλείοι, διατρέχουν τον κίνδυνο να μείνουν από την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.Την ίδια στιγμή στο ΠΑΜΕ Ηλείας οξύνονται οι αντιδράσεις και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν κινητοποιήσεις από τα μέλη του και πολίτες στα γραφεία της ΔΕΗ στον Πύργο και την Αμαλιάδα.
«Η αντιδραστική κυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ), όπως και η προηγούμενη, μας σπρώχνουν όλο και πιο πολύ στη φτώχεια, στην απόγνωση και στην καταστροφή. Με απειλές και εκβιασμούς επιβάλλουν νέους φόρους και αβάσταχτα χαράτσια στη ΔΕΗ, αφού πετσόκοψαν τους μισθούς, τις συντάξεις και αφού έφτασαν τους ανέργους στο ένα εκατομμύριο, επιδιώκουν με τη χρεοκοπία του λαού να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση που αυτοί ευθύνονται και δημιούργησαν για τα τεράστια κέρδη τους.
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ για τα κέρδη της πλουτοκρατίας - ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ στη ΔΕΗ και στην Εφορία - ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ - Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
Σε κάθε γειτονιά, να ακουστεί δυνατά η άρνηση πληρωμής και να εκφραστεί αμέσως η λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο συγγενή μας, στο γείτονα μας. Αντιδρούμε και αντιμετωπίζουμε οργανωμένα και μαζικά με όποια μορφή αντίστασης και αν χρειαστεί, κάθε προσπάθεια διακοπής του ρεύματος.
Παράλληλα με μέτρα απαγόρευσης πρόσβασης της ΔΕΗ (λουκέτα στα ρολόγια κλπ), δημιουργούμε παντού ομάδες περιφρούρησης και παρεμπόδισης της διακοπής του ρεύματος όταν εμφανιστούν τα συνεργεία. Προειδοποιούμε την ΔΕΗ, τα συνεργεία της, τους εργολάβους να μην τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια» αναφέρει το ΠΑΜΕ που καλεί τους πολίτες με τα χαράτσια στο χέρι σε συγκέντρωση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στον Πύργου, την Τετάρτη στις δώδεκα το μεσημέρι και την ίδια ώρα την Πέμπτη στην Αμαλιάδα.
Μάλιστα για τον καλύτερο συντονισμό της κινητοποίησης αλλά και για τη στήριξη των πολιτών μπροστά στον κίνδυνο των διακοπών υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας: Λαϊκή Επιτροπή Αμαλιάδας: 6972778939 –Πολυζωγόπουλος Βασίλης
Λαϊκή Επιτροπή Λάπατου: 6988613602 – Δημητροπούλου Κατερίνα
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: 6985931353 – Γκότσης Νίκος
Συνδικάτο Οικοδόμων: 6974739993 – Ηλιόπουλος Γιώργος
Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Ανδραβίδας - Κυλλήνης: 6937707495 - Τσαρδούλιας Πολυνίκης
Λαϊκή Επιτροπή Ζαχάρως: 6977313458 – Γιαννόπουλος Χρήστος
Νωρίτερα, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι τα μέλη του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.
«Θα τους κατεβάσουμε τα… σώβρακα»
Την ίδια ώρα για το θέμα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με τον πρόεδρό της Νίκο Φωτόπουλο να δηλώνει στο «Εθνος»: «Θα γίνουν γεγονότα παρόμοια με εκείνα που συνέβησαν την περίοδο της ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων.
Θυμάστε τι είχε γίνει το 1991-'92! Θα κατεβάσουμε τα... σώβρακα σε όποιον πάει να κόψει το ρεύμα σε φτωχό, άνεργο και μεροκαματιάρη. Θα κόψουμε... χέρια σε όποιον τολμήσει να αγγίξει το ρολόι σε χαμηλόμισθο που αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του».
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση με πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου όρισε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012 θα μοιραστεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε πέντε ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο.
ilialive.gr
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...