Ηλεία: Καταιγίδες το πρωί του Σαββάτου - Σοβαρή επιδείνωση με πολύ "νερό" τη νέα εβδομάδα

Ηλεία: Καταιγίδες το πρωί του Σαββάτου - Σοβαρή επιδείνωση με πολύ Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Ηλεία σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 με στροφή των ανέμων σε νοτιοδυτικούς οι οποίοι θα ανεβάσουν θεαματικά την θερμοκρασία.
Κακοκαιρία θα επικρατήσει κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας του Σαββάτου 21/1. Βελτίωση την Κυριακή 22/1 με αρκετό κρύο το πρωί. Σοβαρή επιδείνωση φαίνεται από την Τρίτη 24/1.Πιο αναλυτικά:
Μετά το τσουχτερό κρύο νωρίς το πρωί της Παρασκευής 20/1 η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και τους 7 με 8 στα ημιορεινά - ορεινά. Τη νύχτα προς το Σάββατο 21/1 το θερμόμετρο θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Οι νεφώσεις που θα επικρατούν το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί - νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 και από το απόγευμα ισχυροί 6 μποφόρ.
Το Σάββατο 21/1 αρχικά βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που τοπικά πιθανό να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Σταδιακά από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και τους 7 με 8 στα ημιορεινά - ορεινά. Από το απόγευμα θα σημειώσει αισθητή πρόσκαιρη πτώση. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί - νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη στροφή σε βορειοδυτικούς με σταδιακή εξασθένηση.
Την Κυριακή 22/1 καθαρός καιρός θα επικρατήσει από το πρωί, με αρκετό κρύο και τοπικά παγετό. Το μεσημέρι θα ανέλθει στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και τους 7 με 8 στα ημιορεινά - ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς 3 έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Την Δευτέρα 23/1, θα επικρατήσουν αρκετές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές από το απόγευμα. Αρκετά "μαλακός" καιρός τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά οι μέγιστες τιμές και στους 8 με 9 στα ημιορεινά - ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι από νότιες διευθύνσεις.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, σοβαρή μεταβολή του καιρού με πολύ νερό φαίνεται την Τρίτη 24/1 και την Τετάρτη 25/1, εξέλιξη που θα δούμε αναλυτικά με νεότερα στοιχεία σε επόμενη ανάρτηση.
Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ