Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ηλεία: Στο έλεος του καιρού ο νομός - Δεκάδες πτώσεις δέντρων


Ηλεία: Στο έλεος του καιρού ο νομός - Δεκάδες πτώσεις δέντρων (Συνεχής ενημέρωση)Αρκετά άσχημα εξελίσσεται ο καιρός αυτή την ώρα στην Ηλεία και ενώ σύμφωνα με το συνεργάτη μας στο Μετεωρολογικό Δελτίο Θοδωρή Κοινδύλη, τα φαινόμενα θα ενταθούν
μετά το μεσημέρι. Αυτή την ώρα πνέουν κατά τόπους άνεμοι που η έντασή τους ξεπερνά τα εννέα μποφόρ και στην ενδοχώρα, ακόμα και στην ορεινή Ανδρίτσαινα.
Ηλεία: Στο έλεος του καιρού ο νομός - Δεκάδες πτώσεις δέντρων (Συνεχής ενημέρωση)Ηλεία: Στο έλεος του καιρού ο νομός - Δεκάδες πτώσεις δέντρων (Συνεχής ενημέρωση)Σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου καταγράφονται πτώσεις δέντρων και δεν αποκλείεται να προκληθούν και άλλες ζημιές, αφού η ένταση των ανέμων τοπικά αυξάνεται έντονα. Πολύ πιθανό να σχηματιστούν ανεμοστρόβιλοι τοπικής εμβέλειας.
Έως τώρα από το ρεπορτάζ του ilialive.gr υπάρχουν πληροφορίες για πτώσεις δέντρων στα Σαβάλια, στον Πύργο, στην Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως στο ύψος του Πελοπίου και στου ύψος του Άμπουλα μετά τα Άσπρα Σπίτια.
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί τις επόμενες ώρες και να αποφεύγουν την άσκοπη κυκλοφορία στους δρόμους, καθώς όπως προαναφέραμε τα φαινόμενα προβλέπεται να ενταθούν και να γίνουν πολύ επικίνδυνα.
Νεότερη ενημέρωση 15:17
Όσο περνά η ώρα συνεχίζονται οι αναφορές για ζημιές σε διάφορες περιοχές του νομού. Πτώσεις δέντρων έχουν σημειωθεί στα νότια στην περιοχή του Καϊάφα, στη Ζαχάρω, στο Βρεστό και στον παραποτάμιο δρόμο Πλουτοχωρίου - Σέκουλα, όπου έχουν επέμβει δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ακόμα στην περιοχή του Πύργου, στον Αμπελώνα και σε άλλα σημεία, αλλά σε καμία περίπτωση από αυτές δεν κινδύνεψαν οχήματα ή οδηγοί σύμφωνα με τις αναφορές που έχουμε. Στον Πύργο πινακίδα επιχείρησης αποκολλήθηκε στην οδό Πατρών, αλλά ευτυχώς δεν έπεσε στο δρόμο αλλά στην άκρη του.
Νεότερη ενημέρωση 18:01
Μετά από ένα μικρό χρονικά διάλειμμα οι ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι επέστρεψαν. Πτώσεις δέντρων καταγράφονται στο Λούβρο και το Βασιλάκι στην Αρχαία Ολυμπία, στην Πέρσαινα Δ.Ε. Φολόης και ακόμα στον κάμπο στην περιοχή της Αρετής. Οι Αρχές επισημαίνουν στους πολίτες να αποφεύγουν την χωρίς σοβαρό λόγο μετακίνηση από τα σπίτα τους γιατί ο καιρός είναι πολύ επικίνδυνος για παντώς είδους ατυχήματα.
Νεότερη ενημέρωση 21:49
Δεκάδες είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων, ευτυχώς χωρίς να κινδυνέψει κάποιος πολίτης. Βροχόπτωση ρεκόρ πενταετίας στην Ανδρίτσαινα που ξεπέρασε τα 120 χιλ.
Πιθανότατα οι βοριάδες να "δώσουν" κάποια χιόνια στα ορεινά σε υψόμετρο πάνω από τα 800 - 1000 μέτρα, μέσα στη νύχτα. Σε επιφυλακή στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων για τη στάθμη του Αλφειού, καθώς οι βροχοπτώσεις είναι έντονες και στη γειτονική Αρκαδία.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...