Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ντέρμπι στο Μάντσεστερ, επικίνδυνες λονδρέζικες έξοδοι

Αυτήν την εβδομάδα πάμε στοίχημα με το μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Prmiership ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ, ενώ η Τσέλσι και η Άρσεναλ έχουν δύσκολες αποστολές στις έδρες των Έβερτον και Σάντερλαντ αντίστοιχα.


Στις 14:45 το μεσημέρι του Σαββάτου το Μάντσεστερ φοράει τα καλά του για να υποδεχτεί ακόμη ένα σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ. Και πάλι στο μείον (αυτή τη φορά μείον δύο) από την κορυφή οι γηπεδούχοι, οι οποίοι την περασμένη αγωνιστική επέστρεψαν από το 3-0 και ισοφάρισαν τελικά την Τσέλσι σε 3-3, σ’ ένα επικό παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θέλουν να προσθέσουν ακόμη ένα πρωτάθλημα στην τεράστια συλλογή τους και για να το πετύχουν αυτό πρέπει αρχικά να πάρουν το τρίποντο, βάζοντας σε αυτό το στοίχημαπρογνωστικά που αν επιβεβαιωθούν, θα τους διατηρήσει σε απόσταση βολής από την πρωτοπόρο συμπολίτισσα «Σίτι». Η Λίβερπουλ, από την άλλη πλευρά, με 39 βαθμούς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 7η θέση. Ντέρμπι είχε και αυτή την περασμένη αγωνιστική, όταν δηλαδή έμεινε στο εντός έδρας 0-0 με την Τότεναμ. Θέλει να κερδίσει την έξοδο στην Ευρώπη της επόμενης περιόδου, με ακόμη και το Champions League να μη μοιάζει μακρινό όνειρο, καθώς από αυτό απέχει τέσσερις βαθμούς. Αναμένεται αναμέτρηση για νεύρα, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται και φέτος ιδιαίτερα δυνατοί στα μεγάλα ματς. Η παράδοση λέει άσσος, ενώ το goal/goal, με τις πιθανότητες να σκοράρουν και οι δύο είναι μια καλή περίπτωση.

Η Έβερτον υποδέχεται την Τσέλσι και είναι θεωρητικά αδιάφορη. Από την 11η θέση της βαθμολογίας και με 30 βαθμούς στο ενεργητικό της δείχνει εξίσου μακριά και από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και από την εξάδα Ευρώπης. Μια αναμέτρηση, όμως με την ομάδα του Βίλας Μπόας δεν μπορεί να αφήσει κανέναν στους «εφοπλιστές» ασυγκίνητο και θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να τα δώσουν όλα και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι είναι αήττητη σε πέντε παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, έχοντας τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες. Οι «μπλε» βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση στο κυριακάτικο ντέρμπι με τους «κόκκινους διαβόλους» αφού το 3-0 μετατράπηκε σε 3-3 και τους στέρησε τη χαρά για μία νίκη σε ένα τόσο σπουδαίο ματς. Αν έπαιρναν τους τρεις βαθμούς, θα εδραίωναν κάπως την κατάληψη της 4ης θέσης που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τώρα, με τη Νιούκαστλ στο μείον ένα τα πάντα είναι «ρευστά». Η Τσέλσι είναι το φαβορί και το διπλό είναι ένα καλό ποντάρισμα, δεδομένου του γεγονότος ότι οι γηπεδούχοι δεν έχουν και αμιγώς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η άλλη ομάδα του Λονδίνου, η Άρσεναλ δοκιμάζεται αυτή την αγωνιστική στην έδρα της Σάντερλαντ, με σκοπό να διπλασιάσει τις συνεχόμενες νίκες της μετά το εμφατικό 7-1 επί της Μπλάκμπερν, σ’ ένα ματς όπου κατά διαστήματα ήταν εντυπωσιακή και δεν άφησε σε κανέναν χρονικό σημείο την αντίπαλό της να πιστέψει σε κάτι καλό. Μεγάλος στόχος για το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ είναι η 4η θέση που οδηγεί στο Champions League και από την οποία απέχει τρεις βαθμούς. Από κοντά στο κόλπο της Ευρώπης και η Σάντερλαντ, η οποία είναι στο μείον επτά από τους «κανονιέρηδες» και επομένως η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και αναμέτρηση έξι βαθμών. Χρειάστηκε την παράταση για να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου (Μίντλεσμπρο-Σάντερλαντ 1-2), ενώ προέρχεται και από τρεις συνεχόμενες νίκες για την Premiership. Αναμένεται ενδιαφέρον ματς, στο οποίο ενδέχεται να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Goal/goal και ίσως over, λοιπόν!
Katerina bititsiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...