Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεία: Επιμένει ο χιονιάς σε Φολόη - Λαμπεία - Ανδρίτσαινα (νέες φωτό και video HD)


Ηλεία: Επιμένει ο χιονιάς σε Φολόη - Λαμπεία - Ανδρίτσαινα (νέες φωτό και video HD)

(Νεότερη ενημέρωση 18:00 10/02) Επιμένει ο χιονιάς για δεύτερο 24ωρο στα ορεινά και ημιορεινά της Ηλείας με ισχυρές χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια τόσο της νύχτας όσο και της
ημέρας. Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι δήμοι που παλεύουν με τα φαινόμενα.

Στην Αρχαία Ολυμπία και κυρίως από τα Βυλιζέϊκα Χάνια και πιο πάνω προς το Λάλα και τη Φολόη, τα μηχανήματα δεν έχουν σταματήσει καθόλου να καθαρίζουν τους δρόμους. Το σκηνικό θυμίζει ταινία τρόμου, αφού το οροπέδιο καλύπτεται κατά διαστήματα από πυκνή ομίχλη και χιονίζει με ένταση. Το χειρότερο είναι πως ενώ τα μηχανήματα καθαρίζουν ο δρόμος από την ένταση της χιονόπτωσης κλείνει μετά απο λίγο πίσω.
Προβλήματα υπάρχουν στον Αστρά και στην Ε.Ο. 111, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποχωρήσει τα μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας...
Στην Ανδρίτσαινα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη αφού κατά διαστήματα και εδώ η ένταση της χιονόπτωσης είναι μεγάλη. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το Κουφόπουλο στο δρόμο για τον Επικούρειο Απόλλωνα το ύψος του χιονιού ξεπερνά το ένα μέτρο. Ο δρόμος ενώ είχε ανοίξει χθες, σήμερα το πρωί μετά από ισχυρή χιονόπτωση έκλεισε και πάλι.
Στις υπόλοιπες περιοχές, οι ασθενείς κατά τόπους χιονοπτώσεις ενίσχυσαν τον όγκο του χιονού, και παρά τη βροχή που έπεσε κατά διαστήματα αυτό δεν έλιωσε. Φυσικά συμβάλλουν και οι χαμηλές θερμοκρασίες.
Νεότερη ενημέρωση 19:47 10/2
Απο την Π.Ε Ηλείας  ανακοινώνεται  ότι κατά την διάρκεια όλης της νύχτας θα υπάρχει αλατιέρα  χιονιού στην Εθνική Οδό  111 και στο τμήμα Πανόπουλου έως Τριπόταμα κα στην επαρχιακή οδό 111 - Λαλα στην προσπάθεια να μην διακοπεί η κυκλοφορία σε αυτούς του οδικούς άξονες. Η Π.Ε. Ηλείας επίσης ενημερώνει ότι τα οχήματα πρεπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλες τις περιοχές της ορεινής Ηλείας.
Η Π.Ε. Ηλείας θα  συνεχίσει τις  προσπάθειες καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας ,Παρασκευής προς Σάββατο , αποχιονισμού  και μη αποκλεισμού οδικών δικτύων , στις περιοχές του πρώην Δήμου Λασιώνος (Χάνια Πανόπουλου, Ανδρώνι, Αγία Κυριακή, Τσίπιανα, Κρυόβρυση), του πρώην Δήμου Φολόης (από Λάλα μέχρι διασταύρωση 111) του πρώην Δήμου Λαμπείας (Δίβρη, Ορεινή, Αστρά, Αμυγδαλή), του Δήμου Κρέστενας – Ανδρίτσαινας (Αμυγδαλιές, Βρεστό, Μυρώνια, Ανδρίτσαινα, Θεισόα, Κουφόπουλο, Επικούριος Απόλλωνας, Δραγώγι) και σε βασικές οδικές αρτηρίες , Ε.Ο. 111 Πάτρα – Τρίπολη,  Κρέστενα - Ανδρίτσαινα – Θεισόα, Ανδρίτσαινα – Επικούριος Απόλλωνας και σε συνδέσεις με Μεσσηνία και Αρκαδία. Το χιόνι σε ορισμένες περιοχές (Ανδρίτσαινα - Λαμπεία) φτάνει το 1m -1,5 m.
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση προβλημάτων από τις έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.
Έπίσης σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε ο δρόμος από την Ανδρίτσαινα έως το Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα άνοιξε απο τα συνεργεία του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων. Το τμήμα προς τη Φιγαλεία παραμένει κλειστό και αύριο το πρωί θα γίνει νέα επιχείρηση καθαρισμού.
Αρχικές αναρτήσεις
Στα λευκά ντύνονται από το πρωί όλο και περισσότερες περιοχές της ανατολικής Ηλείας τόσο στο βορρά όσο και στο νότο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr ήδη το χιόνι έχει σκεπάσει στο δήμο Κρέστενας - Ανδρίτσαινας όλη την περιοχή από το Γραίκα και πάνω, κυρίως τις ενότητες Αλιφείρας και Ανδρίτσαινας.
Αντίστοιχα στην Αρχαία Ολυμπία η κατάσταση αρχίζει να δυσκολεύει από την περιοχή Βυλιζέϊκά Χάνια και πιο πάνω, ενώ μέσα στο δρυοδάσος της Φολόης τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.
Σε κάθε περίπτωση τα συνεργεία των δήμων από το ξημέρωμα βρίσκονται στους δρόμους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Νεότερη ενημέρωση 9:50
Χιονίζει ασταμάτητα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας από τα Βυλιζέϊκα Χάνια και πάνω όπου ο δρόμος είναι κλειστός για τα οχήματα αν αυτά δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Αρκετά ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στην περιοχή, μεγάλα τα προβλήματα από το ύψος της Αχλαδινής και πέρα. Πέφτει πάρα πολύ χιόνι στο δρυοδάσος της Φολόης.
Ο καιρός δεν φαίνεται να παρουσιάζει βελτίωση τουλάχιστον μέχρι τη νύχτα.
Νεότερη ενημέρωση 12:21
Ολοκληρώσαμε πριν από λίγο το πρώτο μέρος του ρεπορτάζ στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και στο δρυοδάσος της Φολόης. Οι εικόνες είναι μαγικές όμως καιρικά η κατάσταση είναι δύσκολη με τη χιονόπτωση από πολύ χαμηλά υψόμετρα να δυναμώνει διαρκώς.
Χιονίζει απο πολύ χαμήλα σχεδόν από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, και μετά τη Μιράκα δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Το ύψος του χιονιού ξεκινά από τα δέκα εκατοστά και φτάνει το μισό μέτρο στην περιοχή της Λαμπείας. Όλα τα συνεργεία του δήμου με βοήθεια της Περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους καθαρίζοντας τους βαικούς άξονες. Όμως το χιόνι που πέφτει είναι πολύ, παγώνει λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Τα χιόνια έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τα χωριά της Λαμπείας και της Λασιώνας.
Χιονίζει και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην περιοχή της Κρέστενας ακόμα και μέσα στην πόλη. Μάχη δίνουν εκεί τα μηχανήματα του δήμου για να κρατήσουν ανοιχτό τον οδικό άξονα Κρέστενας - Ανδρίτσαινας που η χιονόπτωση είναι έντονη. Δεν συζητάμε για τα ορεινά του δήμου - μαζί με αυτά της Ζαχάρως που οι χιονοπτώσεις είναι έντονες.
Χιονίζει και στην περιοχή της Ζαχάρως κυρίως μέσα στην πυρόπληκτη ζώνη και από τα χωριά της Μακίστου και της Αρτέμιδας, με το χιόνι να ξεκινά από το ύψος της Αρήνης.
Χιόνια πέφτουν και στα ορεινά του δήμου Ήλιδας, με το χιόνι να σαρώνει τα πάντα πάνω από το Σιμόπουλο.
Νεότερη ενημέρωση 15:50
Πυκνό χιόνι πέφτει έως και αυτή την ώρα στα πέριξ της Κρέστενας. Το πρώτα χιόνια συναντά κανείς στο δρόμο του από το Γρύλλο και πέρα, αν και τα υψώματα πιο πριν έχουν ασπρίσει.
Στην Καλλιθέα και στη γύρω περιοχή πέφτει πολύ πυκνό χιόνι και το κρύο είναι τσουχτερό μέσα στο μεσημέρι. Οι δρόμοι όμως παραμένουν ανοιχτοί από την υπερπροσπάθεια του προσωπικού και των αρμοδίων στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.
Γενικότερα σύμφωνα με τις προβλέψεις τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Νεότερη ενημέρωση 17:14
Το δελτίο Τύπου της Π.Ε. Ηλείας για τα χιόνια
Εκτεταμένες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν από την Τετάρτη το βράδυ 8/02/12 και καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης 9/02/2012 στον Νομό Ηλείας και ιδιαίτερα στις περιοχές του πρώην Δήμου Λασιώνος (Χάνια Πανόπουλου, Ανδρώνι, Αγία Κυριακή, Τσίπιανα, Κρυόβρυση), του πρώην Δήμου Ωλένης (Καρυά), του πρώην Δήμου Λαμπείας (Δίβρη, Ορεινή, Αστρά, Αμυγδαλή), του πρώην Δήμου Φολόης (από Νεμούτα μέχρι διασταύρωση 111), του Δήμου Κρέστενας – Ανδρίτσαινας (Πλατιάνα, Καλλιθέα, Αμυγδαλιές, Βρεστό, Μυρώνια, Ανδρίτσαινα, Θεισόα, Κουφόπουλο, Επικούριος Απόλλωνας, Δραγώγι), του Δήμου Ζαχάρως (Μίνθη, Χρυσοχώρι, Μηλέα).
Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι είχαν προβλήματα βασικές οδικές αρτηρίες όπως η Ε.Ο. 111 Πάτρα – Τρίπολη, Λάλα – Ε.Ο. 111, Κρέστενα - Ανδρίτσαινα – Θεισόα, Ανδρίταινα – Επικούριος Απόλλωνας (από το ύψος της Πλατιάνας), Ζαχάρω – Μίνθη – Βρεστό –Χάνια Κορμπά και σε συνδέσεις με Μεσσηνία και Αρκαδία, αντίστοιχα, καθώς και πολλοί δημοτικοί δρόμοι. 
Λόγω της έντασης του προβλήματος από τη σφοδρή χιονόπτωση, που μάλιστα σε κάποιες περιοχές (όπως ο Επικούριος Απόλλωνας), το ύψος του χιονιού έφτασε το 1 μέτρο, έγιναν και γίνονται σε συνεργασία με τους Δήμους (Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων) παρεμβάσεις και δόθηκε σε κυκλοφορία το επαρχιακό και οδικό δίκτυο, καθώς γίνονται προσπάθειες να μην αποκοπεί κανένας οικισμός ή Δημοτικό Διαμέρισμα από το χιόνι. Οι προσπάθειες αυτές θα συνεχίζονται κατά τη διάρκεια όλης της μέρας και της νύχτας .
Τα μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται σε αυτές τις προσπάθειες, εκτός από μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και της Π.Δ.Ε.  (η αλατιέρα, GCΒ, GRATER κ.λ.π.) είναι περίπου 10 μηχανήματα ιδιωτών και πάνω από 10 τα μηχανήματα των Δήμων.
Στην περιοχή μάλιστα αυτή από το πρωί της Πέμπτης, βρίσκεται  στην περιοχή της Μίνθης και Ανδρίτσαινας ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας κ. Μιχάλης Καλογερόπουλος.
Ο προϊστάμενος του τμήματος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας κ. Κώστας Μπαλκάμος, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και επικοινωνία με τους Δήμους, την αστυνομία, την πυροσβεστική, καθώς και με την Π.Δ.Ε. και συντονίζει το έργο του αποχιονισμού και της προσπάθειας να παραμείνει το βασικό οδικό δίκτυο ανοιχτό.
Επίσης έγινε παρέμβαση στην Αστυνομική Δ/νση Ηλείας και δόθηκε εντολή να ελέγχονται τα οχήματα αν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να απαγορεύεται η κυκλοφορία στα  οχήματα που δεν φέρουν αυτές, στις περιοχές που έχουν πρόβλημα.
Νεότερη ενημέρωση 9:03 10/12
Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και σήμερα Λασιώνα, Λαμπεία, Φολόη, Αρχαία Ολυμπία, Κρέστενα, Αλιφείρα, Ανδρίτσαινα και Ζαχάρω. Τα χιόνια έπεσαν πυκνά όλη τη νύχτα και στα ίδια υψόμετρα προκαλώντας νέα προβλήματα κυρίως στους δρόμους.
Τα συνεργεία εργάζονται από νωρίς για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και σε κάποια σημεία λόγω του πάγου απαιτούνται αντιολησθητικές αλυσίδες.
Δείτε φωτό και video

Video

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...