Ηλεία: Καμία υποχώρηση για το νοσοκομείο Πύργου - Αποστολή σε Τιμοσίδη σήμερα


Ηλεία: Καμία υποχώρηση για το νοσοκομείο Πύργου - Αποστολή σε Τιμοσίδη σήμεραΤον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη θα συναντήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος
Ηλεία: Καμία υποχώρηση για το νοσοκομείο Πύργου - Αποστολή σε Τιμοσίδη σήμερακαι ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.
Θέμα της συνάντησης είναι η μεταφορά των απόψεων που καταγράφηκαν στη χθεσινή σύσκεψη για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου Πύργου, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τοπικών φορέων στο μικρό συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας.Εκεί αναφέρθηκαν τα βασικά ζητήματα που δεν χωρούν παρερμηνείες. Ο χρόνος για την επαναλειτουργία, η χρηματοδότηση που έρχεται στο προσκήνιο παρά τις δεσμεύσεις ΔΕΠΑΝΟΜ και υπουργείου, ο ρόλος της διοίκησης στην αποκατάσταση (εξουσιοδότηση ανάθεσης εργασιών) και η περίπτωση της κάλυψης του κόστους από το δήμο και την Περιφέρεια, στην περίπτωση που το υπουργείο υπαναχωρήσει στις δεσμεύσεις του.
Δεν χωρά αμφισβήτησης η ξεκάθαρη θέληση των φορέων και των πολιτών να λειτουργήσει ξανά και άμεσα το νοσοκομείο Πύργου, πυλώνας της Υγείας στο νομό Ηλείας. Όπως ξεκάθαρο είναι πως κανείς δεν δέχεται εκπτώσεις στο θέμα αυτό, όπως επισήμανε και ο κ. Καφύρας. Σχεδόν ένα μήνα μετά την καταστροφή, και επί της ουσίας τίποτα από όσα υπέστησαν βλάβες δεν έχει επανέλθει στο νοσοκομείο, παρά μόνο μια επαναφορά κάποιων υπηρεσιών έχει γίνει και αυτό με πρωτοβουλίες της διοίκησης και των γιατρών.
Η αποκάλυψη της διοικήτριας του νοσοκομείου Ελένης Φιλιπποπούλου για την ύπαρξη μιας μυστικής έκθεσης από τη ΔΕΠΑΝΟΜ για το νοσοκομείο, τα στοιχεία της οποίας γνωρίζει μόνο ο υπουργός Υγείας, προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των παρευρισκομένων στη σύσκεψη, όμως και η ίδια δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενό της. Παρόλα αυτά στάθηκε και στη νεότερη ενημέρωση της εταιρίας για δύο και όχι τέσσερις μήνες ως απαιτούμενο χρόνο για τις επισκευές και αντικαταστάσεις εξοπλισμού.
Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δια των εκπροσώπων τους στάθηκαν στους κινδύνους για τη δημόσια Υγεία και τους πολίτες που μπορούν να προκύψουν αν οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές κατά τη διάρκεια διακομιδών ασθενών προς νοσοκομεία άλλων νομών. Παρόλα αυτά επισημάνθηκε η υπερπροσπάθεια που γίνεται από όλους και τα αποτελέσματα που υπάρχουν στην αντιμετώπιση των ασθενών.
Αλλά και οι εκπρόσωποι των υγειονομικών συλλόγων του νομού εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο «Ανδρέας Παπανδρέου».
Πιο σκληρή στάση κράτησε το παράρτημα του ΤΕΕ στην Ηλεία δια του προέδρου του κ. Κανελλόπουλου, που τόνισε πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη ΔΕΠΑΝΟΜ. Παράλληλα επισημάνθηκε πως κάποιες από τις επισκευές δεν είναι καθόλου χρονοβόρες και θα μπορούσαν να είχαν συμβάλει πάρα πολύ στη σημερινή λειτουργία του νοσοκομείου.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ