Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η ελληνική τριήρης εκτός των Ολυμπιακών του Λονδίνου



Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ακύρωσε τελικά τη συμμετοχή της τριήρους "Ολυμπιάς", αντιγράφου πλοίου της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, στην τελετή έναρξης.
Η τριήρης, που είχε παραχωρηθεί από το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, θα μετέφερε μέσω του Τάμεση την Ολυμπιακή φλόγα στο νεόκτιστο Ολυμπιακό Στάδιο του ανατολικού Λονδίνου.
Ο λόγος που ακυρώθηκε η συμμετοχή της, όπως προκύπτει από email του στελέχους της οργανωτικής επιτροπής και επικεφαλής των τελετών των Αγώνων, Μάρτιν Γκριν, είναι ότι θα προκαλούσε μεγάλους κινδύνους ασφαλείας για τον κόσμο, καθώς εκτιμάται ότι συγκέντρωνε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στις όχθες και τις γέφυρες του ποταμού.
Υπήρχε ακόμα ο φόβος, σύμφωνα με γνώστη των συζητήσεων για την απόφαση αυτή, ότι θα υπήρχαν άνθρωποι που θα ήθελαν να βουτήξουν στο ποτάμι.
Η οργανωτική επιτροπή από την πλευρά της δηλώνει ότι ποτέ δεν είχε επιβεβαιώσει ότι η τριήρης θα συμμετείχε στις εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο η αμερικανική εταιρεία στην οποία το ελληνικό Ναυτικό είχε αναθέσει την ανακαίνιση της τριήρους απαντά ότι η απόφαση ελήφθη εντελώς απρόσμενα.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...