Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Με άρωμα γυναίκας η επόμενη βουλή


Πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο- πολυχώρο free thinking zone στη Σκουφά με τη συμμετοχή γυναικών υποψηφίων βουλευτών από όλα τα κόμματα. 8 γυναίκες υποψήφιες από διάφορα κόμματα κατέθεσαν και αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ίδιαίτερα την εποχή της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε .


Η συζήτηση περιστράφηκε στην ανάγκη μεγαλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών όχι μόνο στη βουλή αλλά και σε θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση , στα προβλήματα ανεργίας που είναι περισσότερα έντονα σε νέους και σε γυναίκες , στην προσπάθεια ανανέωσης της πολιτικής ζωής με νέους ανθώπους και αλλαγή αντίληψης .

Ξεχώρισαν με τις παρεμβάσεις τους η Δέσποινα Μπακάλη (Νέα Δημοκρατία υπ. Β΄Αθήνας ) που είπε ότι η πολιτική είναι ένα μικρόβιο με τα πάνω της και τα κάτω της και στάθηκε στην ανάγκη ανανέωσης των προσώπων που μας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο. Χαρακτηριστικά είπε " : θεωρώ απαράδεκτο ένας βουλευτής να παραμένει για 40 χρόνια, χάνει την επαφή με την κοινωνία" .

H Έλλη Κοκολιού (ΠΑΣΟΚ υπ. περιφέρεια Αττικής ) τόνισε πως και οι γυναίκες αλλά και γενικότερα όλοι μας πρέπει να γίνουμε πιο δημιουργικοί ενώ είπε πως "ζητάμε τη ψήφο όχι μόνο επειδή είμαστε γυναίκες αλλα επειδή έχουμε πολιτικό λόγο ,αγωνία και προτάσεις για το αύριο"
Και τα δύο φρέσκα πρόσωπα που σηματοδοτούν την ανανέωση στα ψηφοδέλτια των μεγάλων κομμάτων συμφώνησαν , προς τιμήν τους ότι το ζήτημα δεν είναι άνδρας ή γυναίκα , αλλά ικανοί άνθρωποι με γνώση και διάθεση να αναλάβουν ευθύνες .

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου ( υπ. Β΄ Αθήνας ) υποστήριξε ότι πάνω από τα πρόσωπα είναι οι πολιτικές που ακολουθούνται ενώ για το ρόλο της γυναίκας επισήμανε "δεν αντίστεκόμαστε οι γυναίκες στο ρόλο ότι πρέπει να ειμαστε καλές σε όλα"  

O διάλογος μεταξύ των υποψηφίων διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα , με υψηλό επίπεδο και χωρίς τον ξύλινο λόγο που μας έχουν συνηθίσει οι επαγγελματίες πολιτικοί. Στο χέρι των πολιτών είναι η επόμενη βουλή να ναι ανανεωμένη και με έντονο άρωμα γυναίκας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...