Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Πύργος: Απόπειρα ληστείας στην Εθνική Τράπεζα - Βρέθηκε η μηχανή διαφυγής τους (video HD)


Listeia_12a3Listeia_12a1Στην εφαρμογή του κόλλησε το σχέδιο των ληστών να «χτυπήσουν» το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Οι δράστες έφυγαν με άδεια χέρια,
Listeia_12a2
καθώς το προσωπικό και ο διευθυντής πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία κλειδώματος στο κεντρικό χρηματοκιβώτιο. Έχασαν πολύτιμο για αυτούς χρόνο και κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν καθώς οι περίοικοι αντιλήφθηκαν την παρουσία τους. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού προς την περιοχή της Κρέστενας μέσω της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας.
Οι δύο ληστές – σύμφωνα με τις περιγραφές ένα ψηλός και ένας κοντόχοντρος, στάθμευσαν τη μοτοσικλέτα τους, έξω από την πολυκατοικία που βρίσκεται δίπλα στο υποκατάστημα της τράπεζας. Κτίριο που στεγάζονται κυρίως γραφεία, οπότε η πρόσβαση είναι ανεμπόδιστη σχεδόν όλο το 24ωρο. Φορώντας πάντα τα κράνη τους, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και βγήκαν σε κοινόχρηστο μπαλκόνι που οδηγεί μέσω μεταλλικής σκάλας στον ακάλυπτο, ενώ υπάρχει πρόσβαση και στα διπλανά καταστήματα.
Listeia_12a5Από εκεί πέρασαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του κτιρίου της τράπεζας. Στη διαδρομή πήραν τα όπλα, ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, καθώς και μια μικρή βαριοπούλα, που είχαν κρύψει σε σάκο στον ακάλυπτο, μερικές ώρες ή μια μέρα πριν. Με τη βαριοπούλα έσπασαν το τζάμι στο παράθυρο της τράπεζας. Έγιναν αντιληπτοί, ο διευθυντής φώναξε ληστεία και πάτησε το μπουτόν του συναγερμού που χτυπά και στο κέντρο της Άμεσης Δράσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.
Οι ληστές τα έχασαν κατέβηκαν στο ισόγειο πήδηξε ο ένας πάνω από το γκισέ και είδαν πως το χρηματοκιβώτιο είχε ασφαλίσει. Τότε έτρεξαν προς την πλαϊνή πόρτα διαφυγής του κτιρίου, βγήκαν πάλι στον ακάλυπτο και επέστρεψαν στην πολυκατοικία για να πάρουν από την είσοδό της τη μηχανή τους. Ήδη οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν κινητοποιηθεί και ξεκίνησε καταδίωξη ακολουθώντας τους ληστές δια μέσω των οδών Ερμού, Αλφειού και της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας. Οι δράστες ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα και οδηγώντας στο όριο κατάφεραν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους κάπου στο ύψος της Κρέστενας.
Listeia_12a4Οι ληστές είχαν σχεδιάσει να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους χωρίς πελάτες ανάμεσα στο πόδια τους και βρέθηκαν αντιμέτωποι μόνο με το προσωπικό του υποκαταστήματος, αφού εισήλθαν σε αυτό περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά το κλείσιμο των ταμείων και την αποχώρηση των πελατών. Είτε την ώρα που έμπαιναν είτε φεύγοντας, τους έπεσε μια σφαίρα από το καλάσνικοφ, ενώ ο κρότος που όλοι άκουσαν σαν πυροβολισμό, οφείλονταν στην θραύση του τζαμιού.
Listeia_12a_1Οι Αρχές ανέμεναν ένα χτύπημα μέσα στις γιορτές, άλλωστε μετά την επίθεση σε κοσμηματοπωλείο στο Άργος πριν από δέκα ημέρες, υπήρχαν τα στοιχεία εκείνα που καταδείκνυαν τις προετοιμασίες. Το σχέδιο των ληστών ήταν «εναλλακτικό» όμως απέτυχε και λίγο έλλειψε να πιαστούν ακόμα και από περαστικούς στην πλατεία. Ωστόσο κανείς δεν περίμενε ένα «χτύπημα» στο κέντρο της πόλης του Πύργου, στην πλατεία, όπου η διαφυγή για τους δράστες είναι δύσκολη. Όμως εκεί πόνταραν οι ληστές, όπως και στη δυνατότητα που τους έδινε ο χώρος να μπουν στην τράπεζα χωρίς να «εγκλωβιστούν» στα κουβούκλια ασφαλείας στην είσοδο.
Νεότερη ενημέρωση 15:32 -12/4
Βρέθηκε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που χρησιμοποίησαν οι δράστες στη ληστεία. Η μηχανή εντοπίστηκε στην περιοχή ανάμεσα στην Βαρβάσαινα και τη Σαλμώνη, σε αγροτική περιοχή, πίσω απο το πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι (δεξιά πλευρά της Ε.Ο. Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας) από τις παλιές εγκαταστάσεις του ξυλουργείου Κακαλή.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μετά από έρευνες, εντόπισαν τη μηχανή και τη μετέφεραν στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας όπου φυλάσσεται για να ερευνηθεί.
Οι δράστες έφυγαν με άλλο όχημα και με τους συνεργούς τους που τους περίμεναν στην περιοχή. Εκτιμάται από τις Αρχές ότι οι δράστες γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή και φέρονται να βρίσκονται πίσω και από άλλα χτυπήματα ληστειών όπως στα ΕΛΤΑ και τη ΔΕΗ στον Πύργο
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...