Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Τελείωσε στις 13.30 η κρίσιμη συνάντηση του Κ. Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς - Κανείς δεν έκανε δηλώσεις - Αγωνία για την ύστατη ευκαιρία

- ΩΡΑ 13.39: Στο Κάραβελ ο Ευάγγελος Βενιζέλος
- Στις 19.30 η συνάντηση Παπούλια με Καμμένο, μετά θα δεί Παπαρήγα, Μιχαλολιάκο και Κουβέλη
- Α.Σαμαράς περπατώντας : Συνεχίζεται η διαβούλευση
- Ο Α.Τσίπρας θα κάνει δήλωση από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου
- Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται αμετακίνητος από το ΟΧΙ σε οικουμενική, παρά την πίεση που ασκείται
- Πρωτόγνωρη η κάλυψη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιια.Οι τρεις αρχηγοί αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις.

Το μόνο που είπε ο Α. Σαμαράς στους δημοσιογράφους περπατώντας είναι οτι η διαβούλευση συνεχίζεται.

Ο Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που πήραν τη διερευνητική εντολή σε μία ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης ώστε η χώρα να μην πάει ξανά σε εκλογές τον Ιούνιο.

Η πίεση για να μην χαθεί η ''τελευταία ευκαιρία'' όπως χαρακτηρίζεται, είναι αφόρητη και απόδειξη είναι πως τη συνάντηση αυτή καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε πως η τρόικα ανοίγει ''παράθυρο'' για επαναδιαπραγμάτευση.




Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε, έξι λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Γραφείου του Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου Πάνο Σκουρλέτη.
«Δεν φοράτε γραβάτα», παρατήρησε δημοσιογράφος. «Θα μου δώσετε την δικιά σας», απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Ένα λεπτό αργότερα έφτασε, μόνος του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 12 παρά ένα ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τον διευθυντή του γραφείου του Κωνσταντίνο Μπούρα.

Στις 12.05 εισήλθε στην αίθουσα συσκέψεων ο Κάρολος Παπούλιας με τα φλας των φωτορεπόρτερ να ανάβουν καταιγιστικά. «Καλημέρα κ. Πρόεδρε», του είπαν οι δημοσιογράφοι. «Δεν το λέτε με τη καρδιά σας», χαμογέλασε ο κ. Παπούλιας και προχώρησε προς την αίθουσα και κάθισε στην κορυφή του τραπεζιού.

Εκ δεξιών του είχαν πάρει θέση ο κ. Σαμαράς και δίπλα του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξ αριστερών του ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι πόρτες έκλεισαν και η κρίσιμη σύσκεψη άρχισε.



Ο πρόεδρος της ΝΔ μπαίνοντας στο Προεδρικό είπε οτι ο λαός έδωσε εντολή για συνεργασία όλων, ωστε να μείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ έκανε λόγο για "μια βιώσιμη κυβένρηση πέρα και πάνω απο πρόσωπα, σημείωστε πέρα και πάνω απο πρόσωπα". Με αυτή τη φράση ίσως εννοεί ακόμα και κυβένρηση τεχνοκρατών.



Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει ξεχωριστά τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων:Κουβέλη, Παπαρήγα, Καμμένο και Μιχαλολιάκο.

Ωστόσο, σε έκτακτες δηλώσεις του στις 11 το πρωί ο Πάνος Καμμένος ζήτησε "κοινό τραπέζι αρχηγών" και τόνισε πως ο τεμαχισμένος διάλογος δεν βοηθά στη συνεννόηση, διατυπώνοντας έτσι τις ενστάσεις του σχετικά με τη διαδικασία των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς .

"Ελπίζω στο τέλος της διαδικασίας να αναλυθούν η πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής", πρόσθεσε.

"Τελικός στόχος είναι η ένωση των Ελλήνων για να προασπίσουμε την εδαφική ανεξαρτησία", ανέφερε ο κ.Καμμένος.



Διαβάστε τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου


Με την θέση ότι πρέπει να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να προκύψει κυβέρνηση προσέρχεται στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς βάζει τρεις όρους για την κυβέρνηση που ενδεχομένως προκύψει:

-Πρώτον η κυβέρνηση να διασφαλίζει την παραμονή της χώρας την Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Δεύτερον να κάνει επαναδιαπραγμάτευση για την τροποποίηση της οικονομικής πολιτικής.
-Τρίτον να αναλάβει τις ευθύνες του και ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας ψήφο ανοχής

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξακαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία "κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου» με «αριστερό άλλοθι" και σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Χαρακτηρίζει "αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν αντιμάχεται την άδικη και καταστροφική πολιτική του μνημονίου και κατέθεσε με σαφήνεια πριν και μετά τις εκλογές την δική του εναλλακτική προγραμματική πρόταση".

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το σχηματισμό κυβέρνησης. Οπως είπε, το πιο πιθανό είναι να πάμε σε εκλογές και απηύθυνε ύστατη έκκληση προς όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια να εκλογών και διαλύει τη Βουλή.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...