Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Οριστικά Αποτελέσματα εκλογών 2012: Επτά κόμματα στη βουλή

Οριστικά Αποτελέσματα εκλογών 2012: Επτά κόμματα στη βουλή : Με καταμετρημένο το 96,73% των εκλογικών τμημάτων οι μεγάλες εκπλήξιες των εκλογλων επιβεβαιώνονται!
Επτά κόμματα θα εισέλθουν στην Βουλή, σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη του εκλογικού
Με καταμετρημένο το 96,73% των εκλογικών τμημάτων οι μεγάλες εκπλήξιες των εκλογλων επιβεβαιώνονται!
Επτά κόμματα θα εισέλθουν στην Βουλή, σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.


Βάσει αυτών των δεδομένων, πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ με ποσοστό που φτάνει το 19,1%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες πίσω με 16,70% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με μόλις 13,26%.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνουν μαζί απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και περιορίζονται στις 150 έδρες.

Η Δημοκρατική Αριστερά διαθέτει 19 έδρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα διαθέτουν 85 βουλευτές, ενώ το ΚΚΕ 26 έδρες.

Αναλυτικά, τα προβλεπόμενα ποσοστά των κομμάτων και η σύνθεση της νέας Βουλής:

ΝΔ 19% με 109 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 16,7% με 51 έδρες
ΠΑΣΟΚ 13,2% 41 έδρες
Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,6% με 33 έδρες
ΚΚΕ 8,4% με 26 έδρες
Χρυσή Αυγή 7% με 21 έδρες
Δημοκρατική Αριστερά 6,1% με 19 έδρες
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με 109 και 41 έδρες αντίστοιχα δεν μπορούν να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, σενάριο το οποίο εθεωρείτο μέχρι πρότινος εφικτό σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Ρυθμιστής καθίσταται η ΔΗΜΑΡ η οποία με τις 19 έδρες που κερδίζει σε περίπτωση συνεργασίας με τους δύο εντός εισαγωγικών μεγάλους πλέον δίνει την δυνατότητα αυτοδύναμου κυβερνητικού σχήματος.

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ μίλησαν το βράδυ της Κυριακής για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, προαναγγέλλοντας -εμμέσως πλην σαφώς- τη μεταξύ τους συνεργασία, εάν και εφόσον κάτι τέτοιο θα ήταν «αριθμητικά» εφικτό.

Το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα όμως δεν ενισχύει τις προθέσεις τους κι έτσι η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που αναμένεται να πάρει ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να περάσει από τα σαράντα κύματα των διαβουλεύσεων και των διαπραγματεύσεων μεταξύ των επιτελείων των κομμάτων.

Περίπτωση συμμετοχής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν υφίσταται, μετά την δήλωση του Πάνου Καμένου ότι ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ, ενώ με τα εναπομείναντα εντός Βουλής κόμματα μία πιθανή συνεργασία φαίνεται ακόμα δυσκολότερη έως και απίθανη.

Ήδη από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ διαρρέεται το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών κάτι που η ΝΔ το αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό καθ’ όσον οι ενημερωμένοι πλέον για την μεγάλη πτώση ψηφοφόροι της μπορούν να την καταστήσουν ακόμα μεγαλύτερη. Είναι πάντως σίγουρο, μετά τις πρώτες επαφές που είχαμε με κορυφαία στελέχη και των δύο πρώην μεγάλων κυβερνητικών κομμάτων, ότι από αύριο αρχίζει η αμφισβήτηση τόσο του Βαγγέλη Βενιζέλου, όσο και του Αντώνη Σαμαρά κάτι που θα δυσχεράνει περισσότερο την κατάσταση.
Στην πρώτη ανακοίνωση στις 21.40 από το Υπουργείο Εσωτερικών και από τα πρώτα επίσημα στοιχεία φαίνεται πως αλλάζουν οι συσχετισμοί, καθώς ως κόμμα αντιπολίτευσης αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν 151 έδρες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 109 βουλευτικές έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 50 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 42 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 32, το Κ.Κ.Ε. 26, η Χρυσή Αυγή 22 και η ΔΗΜΑΡ 19 βουλευτικές έδρες. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου αναδεικνύουν ως εκ τούτου επτακομματική Βουλή.
Χαρακτηριστικό είναι ότι με τα δεδομένα αυτά, ΛΑΟΣ, Οικολόγοι Πράσινοι και Δημοκρατική Συμμαχία ήταν εκτός Βουλής
Η Ν.Δ. προηγείται σε Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Άρτα, Γρεβενά, Δράμα, Δωδεκάνησα, Έβρο, Ευρυτανία, Ζάκυνθο, Ηλεία, Ημαθία, Θεσπρωτία, Β' Θεσσαλονίκης, Ιωάννινα, Καβάλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Λακωνία, Λάρισα, Λέσβο, Λευκάδα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Πρέβεζα, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Φωκίδα, Χαλκιδική, Χίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται αυτή τη στιγμή σε Α' Αθηνών, Β' Αθηνών, Α' Πειραιώς, Β' Πειραιώς, Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Α' Θεσσαλονίκης, Κεφαλλονιά, Ξάνθη, Χανιά και Κυκλάδες.

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται σε Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Ροδόπη.

Το ΚΚΕ προηγείται σε Σάμο.
Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας

Τρεις βουλευτές Επικρατείας εκλέγει η ΝΔ και από δύο ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ από έναν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ, με καταμετρημένο το 47% των εκλογικών τμημάτων.

Σημειώνεται ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξουν οι συσχετισμοί, δεδομένου ότι και το ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι να εισέλθουν τελικά στη Βουλή, αυτό θα γίνει οριακά και δεν τους εξασφαλίζει την εκλογή βουλευτή Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, εκλέγονται:

- από τη ΝΔ οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μιχελάκης
- από το ΣΥΡΙΖΑ οι Μανώλης Γλέζος και Θεανώ Φωτίου
- από το ΠΑΣΟΚ οι Πύρρος Δήμας και Φώφη Γεννηματά
- από τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι Τέρενς Κουίκ και Μιχάλης Γιαννάκης, ενώ από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς και από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης.
Δείτε πως κατανεμήθηκαν οι έδρες των κομμάτων ανά Εκλογική Περιφέρεια:

Α’ Αθηνών

Έδρες
Ν.Δ.:8
ΣΥΡΙΖΑ:3
ΠΑΣΟΚ:1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:1
Κ.Κ.Ε.:1
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:2
ΔΗΜΑΡ:1

Β’ Αθηνών
Ν.Δ.:14
ΣΥΡΙΖΑ:9
ΠΑΣΟΚ:4
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:5
Κ.Κ.Ε.:4
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:3
ΔΗΜΑΡ:3

Α' Πειραιώς
Ν.Δ.:1
ΣΥΡΙΖΑ:1
ΠΑΣΟΚ:-
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:1
Κ.Κ.Ε.:1
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:1
ΔΗΜΑΡ:1

Β' Πειραιώς
Ν.Δ.:2
ΣΥΡΙΖΑ:2
ΠΑΣΟΚ:-
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:1
Κ.Κ.Ε.:1
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:1
ΔΗΜΑΡ:1

ΑΤΤΙΚΗΣ
Ν.Δ.:4
ΣΥΡΙΖΑ:2
ΠΑΣΟΚ:1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:2
Κ.Κ.Ε.:1
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:1
ΔΗΜΑΡ:1

Α' Θεσσαλονίκης
Ν.Δ.:6
ΣΥΡΙΖΑ:3
ΠΑΣΟΚ:1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:2
Κ.Κ.Ε.:2
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:1
ΔΗΜΑΡ:1

Β' Θεσσαλονίκης
Ν.Δ.:1
ΣΥΡΙΖΑ:1
ΠΑΣΟΚ:1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:1
Κ.Κ.Ε.:1
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:1
ΔΗΜΑΡ:1

ΑιτωλοακαρνανίαςΝ.Δ.:2
ΣΥΡΙΖΑ:1
ΠΑΣΟΚ:1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:1
Κ.Κ.Ε.:1
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:1
ΔΗΜΑΡ:1

Αχαίας
Ν.Δ.:2
ΣΥΡΙΖΑ:2
ΠΑΣΟΚ:1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:1
Κ.Κ.Ε.:1
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:1
ΔΗΜΑΡ:1

Χανίων
Ν.Δ.:3
ΣΥΡΙΖΑ:1
ΠΑΣΟΚ:-
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:-
Κ.Κ.Ε.:-
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:-
ΔΗΜΑΡ:-

Εύβοιας
Ν.Δ.:-
ΣΥΡΙΖΑ:1
ΠΑΣΟΚ:1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:1
Κ.Κ.Ε.:1
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:1
ΔΗΜΑΡ:1
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...