Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Επιτυχής η έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων στη Δυτική Ελλάδα


Πάτρα 21/5/2012

 

               ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ Δ/ΘΜΙΑΣ

                                                    ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ομαλά και με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 21-5-2012, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Στη σημερινή, πρώτη μέρα, συμμετείχαν 5.487 μαθητές. Αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας πήραν μέρος στις εξετάσεις 2.518 μαθητές, στην Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας συμμετείχαν 1.014 μαθητές και στην Περιφερειακή Ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας 1.915.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος αναφέρει σχετικά: «Είναι γνωστό πως οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελούν κορυφαία περίοδο στη ζωή των μαθητών και των οικογενειών τους για τη μετάβαση στον κόσμο των ακαδημαϊκών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην ομαλή έναρξη και στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων. Είναι προφανές ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ολιγωρήσει και να αφαιρέσει τις προϋποθέσεις που είναι ικανές  και αναγκαίες για το παραπάνω.
Εδώ και αρκετό καιρό η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι λυκειακές επιτροπές όλων των εξεταστικών κέντρων της Περιφέρειας προετοιμάστηκαν σε υψηλό βαθμό, έχοντας ευθύνη του ρόλου και της συμμετοχής τους στον αγώνα των μαθητών για τη μετάβασή τους.
Σε μια περίοδο, ιδιαίτερα κρίσιμη και ταυτόχρονα μεταβατική για τη χώρα, η εκπαίδευση, ως βασικός πυλώνας στήριξης της κοινωνίας, με άψογο τρόπο, υποστηρίζει σε αυτή την κρίσιμη μάχη για την κατάκτηση του μέλλοντος τους μαθητές και τις μαθήτριές της. Σε αυτό το σημείο, θέλω να τονίσω και ταυτόχρονα να συγχαρώ όλους τους εκπαιδευτικούς- επιτηρητές, τις λυκειακές επιτροπές, τους βαθμολογητές και όσους εμπλέκονται στο ανάπτυγμα υποστήριξης, τις τρεις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειάς μας, με το στελεχιακό τους δυναμικό, αλλά και όλους τους φορείς που συνδράμουν στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων. Επιπρόσθετα και για μια ακόμη φορά, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που δίνουν την προσωπική τους μάχη, αλλά και καλή δύναμη στους γονείς που υποστηρίζουν ουσιαστικά τα παιδιά στους στον αγώνα αυτό.
Τέλος, θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία και αναφορά στο έντονο ενδιαφέρον της Υπουργού Παιδείας, κ. Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου, καθώς αυτό το μικρό διάστημα που έχει την ευθύνη του ΥΠΔΒΜΘ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία για το συντονισμό  και την προετοιμασία -χαρακτηριστικό γεγονός αποτελεί το ενδιαφέρον της από τις πρώτες πρωινές ώρες για την πλήρη εικόνα της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...