Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα



Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη. Η πολιτική της λιτότητας υπέστη συντριπτική ήττα. Τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια ερήμην του ελληνικού λαού αποτελούν μειοψηφία. Οι υπογραφές τους είναι άκυρες, απονομιμοποιήθηκαν από τη λαϊκή ετυμηγορία. 

Έχουμε πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που μας αναθέτει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος με την ψήφο του. Κατανοούμε απολύτως ότι η μεγάλη μας άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση ενός κόμματος ή ενός προσώπου, αλλά της πρότασής μας για κυβέρνηση της αριστεράς που με τη στήριξη του λαού θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία. Αυτή η πρόταση είναι που σκόρπισε ελπίδα, που κατάφερε να αποκτήσει ισχυρή απήχηση στο λαό μας.
Γι αυτό και δέσμευσή μας είναι να τιμήσουμε την εντολή που μας δίνει ο λαός να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Θα επιδιώξουμε συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να έχουμε εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες πολίτες του νομού μας που για πρώτη φορά ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και συνέβαλαν στην εκλογή αριστερού βουλευτή στην Ηλεία. Τους διαβεβαιώνουμε ότι ξεκινάμε μαζί ένα ταξίδι που θα είναι νικηφόρο για τον ελληνικό λαό, μια μακρά πορεία για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Θα επιδιώξουμε να οικοδομήσουμε μια στέρεη σχέση μαζί τους. Την εμπιστοσύνη τους την εκλαμβάνουμε ως εντολή να προχωρήσουμε μαζί, να μην αποφασίζουμε ερήμην τους. Συγχρόνως, ως εντολή και για δική μας ανασυγκρότηση, για τη δική μας επανίδρυση, στην κατεύθυνση μιας μεγάλης μαζικής και δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς.
Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την πάλη μας δίπλα στην κοινωνία που υποφέρει για να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, για να στηρίξουμε όσους δεν έχουν φωνή, όσους δεν έχουν δύναμη, όσους έχουν περισσότερο ανάγκη την αλληλεγγύη μας, για να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας για το λαό μας.
Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...