Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ηλεία: Στα ύψη ο υδράργυρος από την Κυριακή, τοπικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου


kausΜετά την αρκετά ζεστή Τετάρτη 13 Ιουνίου με την υψηλότερη τιμή να καταγράφεται στην Ωλένη με 34,4 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
στην Ηλεία, σήμερα Πέμπτη 14/6 η ενίσχυση των βοριάδων θα μας χαρίσει μια ευχάριστη σε αίσθηση καλοκαιρινή μέρα, λίγο πριν τις καυτές ημέρες που έρχονται. Όπως σας έχουμε ενημερώσει από την αρχή της εβδομάδας, σημαντική εξέλιξη παρουσιάζει ο καιρός, κυρίως από την Κυριακή 17 Ιουνίου, με το πρώιμο μελτέμι στο Αιγαίο να διέρχεται στην Ηλεία ως καταβάτης βορειοανατολικός, εκτινάσσοντας τον υδράργυρο σε οριακές τιμές καύσωνα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 15/6 περιμένουμε την θερμοκρασία στους 31 με 32 και τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 και στο Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ.

Το Σάββατο 16/6 το θερμόμετρο ανεβαίνει στους 34 και τοπικά στα εσωτερικά τμήματα του νομού 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Την Κυριακή 17/6 περιμένουμε θερμοκρασίες σε οριακές τιμές καύσωνα στους 37 με 38 και τοπικά καύσωνα 39 βαθμών Κελσίου.  Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς 3 έως σχεδόν μέτριους 4 και στις χερσαίες περιοχές βορειοανατολικοί, καταβάτες, 4 με 5 και στα ανατολικά ημιορεινά - ορεινά του νομού ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Δευτέρα 18/6 και την Τρίτη 19/6 θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, με την θερμοκρασία σε οριακά επίπεδα καύσωνα (37 με 38 oC) και ενισχυμένους βορειοανατολικούς (6 με 7 μποφόρ) στα ανατολικά ημιορεινά - ορεινά τμήματα του νομού.

Λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων, άνεμοι που ανεβάζουν σε πολύ υψηλά επίπεδα την θερμοκρασία και παράλληλα "ξεραίνουν" την ατμόσφαιρα ρίχνοντας σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα ποσοστά υγρασίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών είναι μεγάλος από την Κυριακή 17/6.

Παρακολουθούμε τα προγνωστικά στοιχεία και θα ενημερώσουμε με νεότερες προγνώσεις.

Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...