Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Χαρά Σκουλαρίκου, η μεγάλη κυρία των Χρωμάτων της Ήλιδας τραγουδά στην περιβαλλοντική εκδήλωση στο Νιοχώρι.




Η Χαρά Σκουλαρίκου θα μας κάνει την εξαιρετική τιμή να τραγουδήσει μαζί με το Νίκο Μάστορα μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη στην εκδήλωση για το περιβάλλον το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία του χωριού μας, στο ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΧΑΡΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΟΥ

Γεννήθηκε στις
20/08/1982 και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας όπου έζησε όλα τα μαθητικά της χρόνια. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Αστικό Δίκαιο. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Εργάζεται ως δικηγόρος και ήδη πριν από λίγες ημέρες πέτυχε στις εξετάσεις του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και από το φθινόπωρο θα εργάζεται ως Συμβολαιογράφος Πύργου.
Ξεκίνησε να τραγουδά από μικρή ηλικία που συμμετείχε σε χορωδιακά σύνολα του Δήμου Πύργου. Τον Αύγουστο του  1999 τραγούδησε ως σολίστ σε συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη με παριστάμενο τον ίδιο, γεγονός το οποίο ήταν καθοριστικό για τη μετέπειτα σχέση της με το τραγούδι. Έπειτα ακολούθησαν συναυλίες με το Νότη Μαυρουδή καθώς και με τον αείμνηστο Γρηγόρη Μπιθικώτση.
Συμμετείχε ως σολίστ και χορωδός στη Μικτή Χορωδία του Δήμου Πύργου στα Φεστιβάλ της περιόδου 1998-2002.
Έχει ηχογραφήσει σε demo διάφορα είδη εγχώριας και ξένης έντεχνης και κλασικής μουσικής. Είναι κάτοχος πρώτου βραβείου καλύτερης τραγουδίστριας και βραβείου της τραγουδίστριας της χρονιάς σε διαγωνισμό τραγουδιού που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα τον Απρίλιο του 2005.
 Έχει κάνει σπουδές κλασικού μπαλέτου, κλασικού τραγουδιού (ιταλική σχολή), ελαφρού-μοντέρνου τραγουδιού και αρμονίου.
Είναι κάτοχος πτυχίου φωνητικής, ορθοφωνίας και θεωρητικών μουσικής με βαθμό «άριστα παμψηφεί». Φοίτησε στο «Ορφείο Ωδείο Αθηνών» κοντά σε καταξιωμένους καθηγητές μουσικής (Κατερίνα Θωμαϊδη, Δημήτρη Καραβέλη, Χρυσούλα Αραβανή). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ιστορίας θεάτρου και θεατρολογίας στη σχολή «Το Θέατρο των Αλλαγών» με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ευδόκιμο Τσολακίδη και καθηγητή τον Σάββα Κυριακίδη από τον οποίο βαθμολογήθηκε με άριστα για την επίδοσή της καθώς και μαθήματα θεάτρου, υποκριτικής- αυτοσχεδιασμού και ερμηνείας στη ίδια σχολή και με καθηγητές το Νίκο Κουρή και το Σταύρο Ζαλμά από τους οποίους βαθμολογήθηκε με  «άριστα» για την επίδοσή της . Τον Απρίλιο του 2009 (10-12/04/2009) και το Μάιο του 2010 (07-09/05/2010) παρακολούθησε επιτυχώς το τριήμερο σεμινάριο για μουσικό θέατρο (dancing, singing, drama, performance) «song and dance» και “nine-the musical” αντίστοιχα με τη μέθοδο pmtp (Professional Musical Theatre Performance) της καταξιωμένης musical performer Σίας Κοσκινά. Eχει παρακολουθήσει μαζί της ιδιαίτερα μαθήματα ερμηνείας και professional performance καθώς και για την τεχνική του musical theatre, της belt voice και του “crossover”.
Τον Ιούνιο του 2009 αφηγήθηκε αποσπάσματα από το λογοτεχνικό βιβλίο της Ελένης Μπερτσάτου με τίτλο «Λήδα-Λευκές Σελίδες» κατά την παρουσίασή του στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Πύργου.
Από το Μάιο έως το Δεκέμβριο του 2010 ήταν ραδιοφωνική παραγωγός στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών «SPAM RADIO» και είχε την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής «ΑΠΟΨΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ» με συνεργάτη και συμπαρουσιαστή τον Τάσο Προβή με αντικείμενο το καλό Ελληνικό τραγούδι.
Έχει συμμετάσχει ως σολίστ στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής στο συνεδριακό κέντρο GRECOTEL στην Κυλλήνη με μαέστρο και πιανίστα τον Γιώργο Γκιντζίρη και σε διάφορες μουσικές  εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και την Κάτω Ιταλία (Ελληνόφωνα χωριά) με πιανίστες τη Μόσχα Ιωακείμ και το Δημήτρη Καραβέλη τραγουδώντας κομμάτια κλασσικής και demi-classique μουσικής, αποσπάσματα από musical και rock όπερες, σπιρίτσουαλς και έργα ελληνικής έντεχνης μουσικής.
Είναι ιδρυτικό μέλος του «Αθηναϊκού Χορωδιακού Συνόλου»(“Athens choir ensemble”) με μαέστρο το Δημήτρη Καραβέλη, το οποίο έχει συμμετάσχει σε πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, αποκομίζοντας εγκωμιαστικές κριτικές με μεγαλύτερη διάκριση το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων το 2003.
Αυτήν την περίοδο, συνεργάζεται με την ορχήστρα «ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ» του Γιώργου Γκιντζίρη, με την οποία έχει τραγουδήσει σε αφιερώματα με έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών (Δήμο Μούτση, Μίκη θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο,Νίκο Γκάτσο, Μάνο Λοίζο κλπ), σε συναυλίες στον Πύργο αλλά και σε όλο το νομό Ηλείας καθώς και σε διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...