Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Τραγωδία! Νεκροί 4 δύτες που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο


Τέσσερις Iταλοί δύτες, ο ένας ελληνικής καταγωγής, έχασαν την ζωή τους σε σπήλαιο του Κάπο Παλινούρο, της περιοχής Τσιλέντο, στα ανοικτά της πόλης Σορρέντο της Κάτω Ιταλίας.

Πρόκειται για τους Αντρέα Πετρόνι και Ρίτσο Ντάγκλας (βρετανικής καταγωγής) σαράντα ενός ετών, για την τριανταεξάχρονη Σούζι Καβατσίνι και για τον Παναγιώτη Τέλιο, είκοσι τριών ετών, ελληνικής καταγωγής.

Ο Παναγιώτης Τέλιος είχε γεννηθεί στο Ρήγιο της Καλαβρίας, αλλά ζούσε στην ιταλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αιτία της τραγωδίας φέρεται να είναι είτε μια ξαφνική κατάρρευση των τοιχωμάτων είτε μια σχετικά μεγάλη ποσότητα λάσπης που ανακινήθηκε κατά το πέρασμα των τεσσάρων δυτών από στενό σημείο του Σπήλαιου του Αίματος (Grotta del Sangue), όπως ονομάζεται, κάτι που τους έκανε να χάσουν τον προσανατολισμό τους.

Το συγκεκριμένο σπήλαιο θεωρείται από τα πιο ενδιαφέροντα της νοτίου Ευρώπης και οφείλει την ονομασία του στο έντονο ερυθρό χρώμα που παρουσιάζουν τα βράχια, αλλά οι ειδικοί τονίζουν ότι «τα περάσματά του είναι και πολύ στενά και επικίνδυνα».

'Αλλοι τέσσερις δύτες, μέλη της ίδιας ομάδας, κατέφεραν να επιστρέψουν στην επιφάνεια της θάλασσας και να σωθούν.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...