Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Εγκρίθηκε η ενιαία ενίσχυση για τους αγρότες


Θα αρχίζει να καταβάλλεται από τις 16 Οκτωβρίου

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ελληνικό αίτημα, που αφορά στην πληρωμή των προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης του 2012, από τις 16 Οκτωβρίου.

Το συνολικό ποσό, που θα δοθεί, εντός του Οκτωβρίου, φθάνει το 50% της συνολικής ενίσχυσης, δηλαδή περίπου το 1,1 δισ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί στους γεωργούς, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012. Χωρίς την έγκριση της προκαταβολής, το 100% της ενιαίας ενίσχυσης επρόκειτο να δοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε οι πληρωμές προς τους αγρότες να γίνονται, όσο είναι δυνατόν πιο έγκαιρα. Οι έγκαιρες πληρωμές παρέχουν πολύτιμη ρευστότητα για τους ίδιους τους αγρότες και την ύπαιθρο, σε μία κρίσιμη οικονομική συγκυρία και βοηθούν αποτελεσματικά τον προγραμματισμό και την τόνωση της παραγωγικής διαδικασίας», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης. 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...