Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

1ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης


Δελτίο Τύπου


Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με Διονύση Σαββόπουλο


Με μια μοναδική μουσική παράσταση συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Ο μοναδικός Διονύσης Σαββόπουλος εμφανίζεται στις 9:00 το βράδυ της Παρασκευής 17 Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι σε μια συναυλία- αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα δημιουργό Μάνο Χατζιδάκι.

Η συναυλία έχει ως στόχο να μεταφέρει το κοινό στο μαγικό κόσμο της σύνθεσης και της δημιουργίας του μεγάλου έλληνα Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος κατέχει εξέχουσα θέση στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Στο «τιμόνι» της βραδιάς βρίσκεται ο μεγάλος έλληνας ερμηνευτής και συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος.

Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του φέτος το καλοκαίρι, δίνει το δικό του χρώμα στην πολιτιστική και καλλιτεχνική δραστηριότητα και σφραγίζει ταυτοχρόνως τις φεστιβαλικές δραστηριότητες ανά την Ελλάδα.

Τον μεγάλο έλληνα δημιουργό  συνοδεύει- το βράδυ της εκδήλωσης- η Ορχήστρα των Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας.
Πρόκειται για μια Ορχήστρα η οποία ιδρύθηκε το  1985.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει  εμφανιστεί στη Γαλλία (1988), στην Βουλγαρία (1989), στην  Ιταλία(1990-1992), στην Κύπρο (1993,1995,1997) , στην Γερμανία (1994) στην Αυστρία (1996). Το 1991 προσκλήθηκε και συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Remiremont (Γαλλία) και το 1992 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Logrono (Ισπανία) όπου απέσπασε άριστες κριτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...