Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Φεστιβάλ Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Η σκυτάλη στο Διονύση Σαββόπουλο


Xatzis
Δελτίο Τύπου
Με τη σκυτάλη να την παραλαμβάνει ο «Νιόνιος» όλων των ελλήνων, ο μεγάλος έλληνας δημιουργός Διονύσης Σαββόπουλος, συνεχίζεται η πληθώρα των εκδηλώσεων του
filarmoniki1filarmoniki2filarmoniki3andreatos.JPGTsiamoulis111ου Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Οι διοργανωτές, που «παντρεύουν» μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος και τη μακρόχρονη πολιτιστική παράδοση του τόπου, φέρνουν την Παρασκευή 17 Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι (9:00) τον μεγάλο έλληνα καλλιτέχνη σε μια συναυλία αφιέρωμα στον κορυφαίο Μάνο Χατζιδάκι.

«Χατζιδάκης Τώρα» είναι ο τίτλος της συναυλίας – αφιέρωμα στο μεγάλο έλληνα δημιουργό.

Το Διονύση Σαββόπουλο το βράδυ της συναυλίας  θα πλαισιώνει η μοναδική Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας, το έργο της οποίας έχει αποσπάσει περγαμηνές.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, το κοινό αποθέωσε το Σάββατο 11 Αυγούστου τον Κώστα Χατζή και τον γιο του Αλέξανδρο σε μια μοναδική συναυλία η οποία εδόθη στον επιβλητικό χώρο στο Χλεμούτσι του Κάστρου.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου στα πλαίσια των Γιορτών της Θάλασσας ο Γεράσιμος Ανδρεάτος εμφανίστηκε σε μια μοναδική συναυλία στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Σημαντικό και ξεχωριστό γεγονός για την προαγωγή της πολιτιστικής ταυτότητας της Ηλείας αποτέλεσε η συναυλία της Φιλαρμονικής των Λεχαινών στις 12 Αυγούστου στα Λεχαινά.
Με αφορμή τον εορτασμό των 80 χρόνων της, η Φιλαρμονική μπάντα «Ορφέας» ταξίδεψε το κοινό στη συναυλία που έδωσε στα Λεχαινά με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε. Τα «τραγούδια του σταθμού» της Φιλαρμονικής των Λεχαινών θα συνεχιστούν στις 19 Αυγούστου στον ΟΣΕ της Βάρδας και λίγες ημέρες μετά, στις 26 Αυγούστου στον ΟΣΕ της Νέας Μανωλάδας.

Τα Λουτρά της Υρμίνης, ένας μαγικός τόπος, «πήραν ζωή» την περασμένη Τετάρτη 8 Αυγούστου χάρις στην πρωτοβουλία των διοργανωτών του Φεστιβάλ.
Εκεί, ο Χρίστος Τσιαμούλης παρουσίασε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακά και νησιώτικα τραγούδια από ολόκληρη της Ελλάδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...