Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογών τον Σεπτέμβριο "συμφώνησαν" για το πακέτο μέτρων - Βενιζέλος: "Διαφωνώ αλλά είμαι αναγκασμένος να δεχθώ"


- Σε βαρύ κλίμα συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης
- Ε. Βενιζέλος: Πρότεινα να τεθεί τώρα το ζήτημα της παράτασης χρόνου στην εξυγίανση
- Κουβέλης: Η προγραμματική συμφωνία των τριών αρχηγών παραμένει στο ακέραιο
- Στουρνάρας: Βασικός σκοπός είναι η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων από τα μέτρα

Μπροστά στο ενδεχόμενο νέων εκλογών και ολοκληρωτικής κατάρρευσης της χώρας φαίνεται πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έκαναν πίσω και συμφώνησαν στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά με τις ρωγμές πλέον στο κυβερνητικό σχήμα να είναι εμφανέστατες.

Αυτό διεφάνη και από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επανέλαβε ότι ο ίδιος πρότεινε παράταση για δύο χρόνια του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης αλλά δεν έγινε προς το παρόν δεκτό, ενώ με νόημα σημείωσε πως διαφωνεί με την στρατηγική Σαμαρά, αλλά είναι αναγκασμένος να δεχθεί για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

«Θα υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των τριών πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο το πακέτο των μέτρων.

«Συζητήσαμε μόνο για κεφάλαια και όχι για συγκεκριμένους αριθμούς» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι «σε κάθε περίπτωση εκείνο που αποτελεί κοινή επιλογή είναι να υπάρξει η ελάχιστη κοινή επιβάρυνση των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων. Δεν θα προχωρήσουμε σε μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν την κοινωνία».

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «η πρόταση από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά και με την αναμενόμενη έκθεση της τρόικα περί τα τέλη Σεπτεβρίου, σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει υποστολή της προσπάθειας που γίνεται για την χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και την συνολική διαπραγμάτευση προκειμένου να έχουμε αποδέσμευση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου».

Τέλος υπογράμμισε ότι «η προγραμματική μας συμφωνία των τριών πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση παραμένει στο ακέραιο».

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...