Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Πυρκαγιά σε καταυλισμό Ρομά στα Λαστέικα! (φωτο και βίντεο)




Πυρκαγιά σε καταυλισμό Ρομά στα Λαστέικα! (φωτο και βίντεο)
Πυρκαγιά σε καταυλισμό Ρομά στα Λαστέικα! (φωτο και βίντεο)Αρκετά μεγάλες διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων, πήρε χθες το μεσημέρι η πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στον σταθμό του ΟΣΕ στην περιοχή των Λαστεΐκων.

Πυρκαγιά σε καταυλισμό Ρομά στα Λαστέικα! (φωτο και βίντεο)Πυρκαγιά σε καταυλισμό Ρομά στα Λαστέικα! (φωτο και βίντεο)Η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, κατέκαψε δέκα στρέμματα καλαμιώνες ωστόσο από τις φλόγες δεν γλίτωσαν ούτε τα παραπήγματα των τσιγγάνων που βρίσκονταν στο σημείο, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη επί μία ώρα για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Εκείνη την ώρα στον καταυλισμό δεν υπήρχαν άτομα καθώς οι οικογένειες των ΡΟΜΑ, έλειπαν από το σημείο.



Απειλήθηκαν σπίτια

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή εκείνη την ώρα, κινητοποίησαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς στο σημείο υπάρχουν και κατοικίες, που κινδύνεψαν από τη μανία της πυρκαγιάς. Ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση της Π.Υ. Πύργου, που κατέφθασε στο σημείο με 8 οχήματα και δεκαέξι άνδρες και με τη συνδρομή δύο οχημάτων του δήμου Πύργου καθώς και το όχημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, κατάφεραν να αποτρέψουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς στις γύρω οικίες με τους κατοίκους να συνδράμουν στην πυρόσβεση. Στο σημείο επιχείρησαν και δύο αεροπλάνα PZL τα οποία έκαναν συνεχείς ρίψεις ενώ επικεφαλής όλων των δυνάμεων ήταν ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Νίκος Νικολακόπουλος που συντόνιζε το έργο της πυρόσβεσης.


Δείτε τα πρώτα αμοντάριστα πλάνα

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com
 patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...