Κυλλήνη: Ληστές ή τρομοκράτες; – Οι έρευνες της Αστυνομίας


Έκπληξη προκαλεί ακόμα και σε έμπειρους ανώτερους αξιωματικούς της Α.Δ. Ηλείας, η επίθεση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης σε όχημα χρηματαποστολής στην Κυλλήνη. Χαρακτηρίζουν τον τρόπο δράσης πρωτοφανή όχι μόνο για τα δεδομένα της Ηλείας, αλλά της Ελλάδας. Ο σχεδιασμός – ασχέτως των λεπτομερειών που οδήγησαν στην αποτυχία των 





ληστών να πάρουν τα χρήματα – έδειξε πως πίσω από το «χτύπημα» κρύβεται μια πολύ καλά οργανωμένη επαγγελματική ομάδα αδίστακτων ληστών. Ίσως θα ήταν βιαστικό να μιλήσουμε για τύπου τρομοκρατική επίθεση, αλλά η επιλογή των ληστών να κάψουν τρία οχήματα που χρησιμοποίησαν στην επιχείρηση, οδηγεί στο συμπέρασμα πως πιθανότατα μέσω στοιχείων που θα μπορούσαν να ταυτοποιήσουν το DNA, θα αποκαλύπτονταν αργά ή γρήγορα η ταυτότητά τους.

Μετά την επίθεση υπήρξε ευρεία κινητοποίηση των δυνάμεων της Α.Δ. Ηλείας και κυρίως των ομάδων και υπηρεσιών εκείνων που διαθέτουν την εμπειρία εκείνη στο παρελθόν να «βγάλουν» σε πέρας τέτοιες υποθέσεις.
 Έτσι οι υπηρεσίες Ασφαλείας με επικεφαλής την Υποδιεύθυνση του Πύργου, η ΟΠΚΕ, η Ειδική Ομάδα, η ΟΕΠΤΑ και αστυνομικοί από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά το χτύπημα να «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών ή στοιχείων που οδηγούσαν προς αυτούς. Από νωρίς στην Ηλεία βρέθηκε ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στην περιφέρεια, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Γιάννης Σιάμος, που παρέμεινε έως αργά τη νύχτα στο νομό, στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο εντοπισμός των αυτοκινήτων που διέφυγαν από την Κυλλήνη ίσως ήταν εύκολος από τη στιγμή που τους έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους. Όμως για αρκετές ώρες οι Αρχές εκτιμούσαν πως οι δράστες δεν είχαν απομακρυνθεί αρκετά και είτε όλοι, είτε πάλι κάποιοι από αυτούς, παραμένουν στο νομό, ή στους όμορους.

Τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους οι ληστές, ο οπλισμός που έφεραν, η συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες που κοιτούσαν σαστισμένοι, αλλά και ο χρόνος τον οποίο έδωσαν στον εαυτό τους – κάποιοι λένε πολύ περισσότερα από δέκα λεπτά – φανερώνουν ανθρώπους με αυτοπεποίθηση, αποφασισμένους για το τι θα κάνουν και απόλυτα ψύχραιμους.

Μπορεί το όχημα της χρηματαποστολής να μην σταμάτησε εκεί που ήθελαν, ίσως να καθυστέρησαν και οι ίδιοι να βρεθούν μπροστά του, όμως παρά τις αναποδιές της επιχείρησής τους έδειχναν ψύχραιμοι με σταθερές κινήσεις. Ακόμα και στην τελευταία τους στο χώρο της επίθεσης που ήταν να περιλούσουν με βενζίνη το κόκκινο Daihatsu Terios και να του βάλουν φωτιά στο κέντρο της διασταύρωσης εμποδίζοντας οποιονδήποτε να τους ακολουθήσει στο δρόμο προς το Κάστρο.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ