Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Δική για τις πυρκαγιές του 2007: Καταθέσεις «φωτιά»



Δική για τις πυρκαγιές του 2007: Καταθέσεις «φωτιά» ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com


Με την κατάθεση του πυροσβέστη Κώστα Κωνσταντούλια ο οποίος υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων ξεκίνησε χθες το πρωί η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο μόνιμος υπάλληλος της Πυροσβεστικής, αναφέρθηκε στο δρομολόγιο που ακολούθησε κατά την εξέλιξη της φονικής πυρκαγιάς τονίζοντας παράλληλα πως δεν πρόσεξε πουθενά κάποιον αρμόδιο να βρίσκεται στα σημεία από όπου ο ίδιος πέρασε με το όχημα που κινούνταν τότε. Επίσης ο κ. Κωνσταντούλιας στην κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου, ξεκαθάρισε πως ο πυροφύλακας που βρισκόταν στο σημείο και είχε οπτική επαφή με την πυρκαγιά και ειδικά με την πορεία της θα μπορούσε να είχε ανακόψει το δρομολόγιο του μοιραίου Η42 πυροσβεστικού οχήματος, με το οποίο έχασαν τη ζωή τους οι τρεις πυροσβέστες στη μαρτυρική στροφή της Αρτέμιδας.



Κατέθεσε ο Ευθυμιόπουλος

Λίγο αργότερα, ο μάρτυς που κλήθηκε να καταθέσει για τις φονικές πυρκαγιές, ήταν ο κ. Ευθυμιόπουλος, ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στη μαρτυρική στροφή της Αρτέμιδας και παρέλαβε τον αδικοχαμένο αντιδήμαρχο, Αντώνη Κρέσπη καθώς και τον Σπύρο Κιόσια που είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα από το πέρασμα της πυρκαγιάς και τους μετέφερε στο Νοσοκομείο της Κρέστενας.



«Νομίζαμε πως είχαν καεί»

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε μόλις ο Αντώνης Κρέσπης τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του ζήτησε να πάει να τους βρει, ενώ θυμήθηκε επίσης την αγωνία που είχαν τόσο ο ίδιος όσο και ο αδικοχαμένος αντιδήμαρχος, για την ζωή του τότε δημάρχου, Πανταζή Χρονόπουλου καθώς και του αντιδημάρχου, Σπύρου Μπηλιώνη. «Νομίζαμε πως είχαν καεί στη φωτιά» κατέθεσε χθες ο κ. Ευθυμιόπουλος ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους δύο τραυματίες που μετέφερε με το αυτοκίνητό του. «Πονούσαν και οι δύο», ήταν τα λόγια του ενώπιον του δικαστηρίου, λέξεις που επιβεβαιώνουν τις συνθήκες που έχει περιγράψει και ο ίδιος ο Σπυρος Κιόσια στην πρόσφατη κατάθεσή του.



Ο κ. Ευθυμιόπουλος, έδειξε στο δικαστήριο την πληγή που έχει παραμείνει ακόμα στο χέρι του όταν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν τον άφησαν να περάσει προς την Αρτέμιδα, ανακόπτοντάς του τον δρόμο λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, τη στιγμή που εκείνος κατευθυνόταν στο σημείο που του είχε υποδείξει ο αντιδήμαρχος, Αντώνης Κρέσπης.


Να σημειωθεί πως η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί σήμερα με καταθέσεις κι άλλων υπαλλήλων της Π.Υ.
patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...