Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σάντος: Δεν μας επηρεάζουν οι απουσίες - Θέλουμε τη νίκη


Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στο 2ο ματς της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας και τόνισε ότι παρά τις απουσίες η Ελλάδα οφείλει να ελέγξει το ρυθμό και να πάρει τη νίκη κόντρα στη Λιθουανία.

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τους αγώνες...

Για το παιχνίδι με τη Λιθουανία: 


Με βάση τα όσα έχουμε δει ναι μεν υπάρχουν όμοια χαρακτηριστικά με Λετονία αλλά η Λιθουανία είναι πιο επικίνδυνη ομάδα. Κυρίως γιατί είναι πολύ γρήγορη στις αλλαγές από άμυνα σε επίθεση. Έχει 4-5 πολύ επικινδύνους παίκτες. Είναι μια ομάδα κομμένη στα δύο κατά κάποιον τρόπο αλλά παραμένει επικίνδυνη. Έχει σφιχτή οργάνωση. Πιέζει τον κάτοχο της μπάλας.

Εμείς αφού θέλουμε να κερδίσουμε θα πρέπει να αγωνιστούμε στο 100%. Το κλειδί για εμένα είναι να ελέγξουμε τον αντίπαλο και το παιχνίδι. Κάτι που κάναμε και στο β’ ημίχρονο του αγώνα στη Λετονία. Εάν δεν το κάνουμε αυτό θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες.

Για το τι είπε στο ημίχρονο του ματς με την Λετονία στους παίκτες:

Τονίσαμε στους παίκτες τι δεν πήγε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο τρέξαμε πάρα πολύ. Δεν μπορούμε να κριτικάρουμε τους παίκτες ότι δεν είχαν διάθεση. Περιμένω το ίδιο αύριο στον τομέα αυτό. Περισσότερο επικεντρωθήκαμε στην οργάνωση. Αρκεί να βάλουμε το βίντεο και θα δούμε ότι η διαφορά ήταν η οργάνωση στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο που είπα ότι πρέπει να ελέγξουμε τον αντίπαλο και να μην του δώσουμε την ευκαιρία να πιστέψει ότι μπορεί να είναι επικίνδυνος για εμάς.

Για τη διαφορά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας:

Είχα πει σε μια συνέντευξη ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα. Είχα πει όμως ότι δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί δεν είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες. Οι παίκτες έχουνε καταλάβει καλύτερα αυτό που θέλουμε αλλά και έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια η ομάδα ανταποκρίθηκε και έφτασε κοντά σε αυτό που θέλω να βλέπω. Μια ομάδα σφιχτή αμυντικά αλλά όταν έχει την κατοχή της μπάλας τότε μπορεί να είναι αρκετά απειλητική.

Για  για την επιλογή του συστήματος: 

Δεν υπάρχει διαφορά στα συστήματα που προσπαθούμε να οργανώσουμε την ομάδα. Έχει να κάνει με τον τρόποι που κινούνται οι παίκτες αμυντικά ή επιθετικά και ότι οι αρχικές τοποθετήσεις. Αυτό και είναι και το λάθος που κάναμε στο α’ ημίχρονο του ματς με τη Λετονία. Ήμασταν στατικοί χωρίς κίνηση. Η σημασία είναι πως ο παίκτης κινείται με ή χωρίς μπάλα.

Για την απουσία του Σαμαρά

Ο Σαμαράς είναι πολύ σημαντικός. Βοηθά στο παιχνίδι μας. Έχω πει πολλές φορές ότι κανένα όνομα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ομάδα. Δεν έχουμε τον Σαμαρά, τον Αβραάμ, τον Καραγκούνη… Είναι σημαντικοί παίκτες αλλά εάν πραγματικά θέλουμε να λεγόμαστε ομάδα θα πρέπει να έχουμε τις λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Πιστεύω σε όλους τους παίκτες μας.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...