Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Νοσοκομείο Πύργου: Κλείνουν την κλινική για να πάνε στο γάμο!

Νοσοκομείο Πύργου: Κλείνουν την κλινική για να πάνε στο γάμο! «Άφησαν το γάμο να πάνε για πουρνάρια» λέει η λαϊκή ρήση, στην περίπτωση όμως της Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» συμβαίνει το αντίθετο, αφού
«πουρνάρια» θεωρείται όπως όλα δείχνουν η κλινική, η οποία και εγκαταλείπεται? το επόμενο Σαββατοκύριακο για να μεταβούν οι γιατροί της σε γάμο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι συνάδελφοί τους του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Νοσοκομείο Πύργου: Κλείνουν την κλινική για να πάνε στο γάμο!

Η υπόθεση εφημέρευσης στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου για το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου έχει γίνει σίριαλ τις τελευταίες ημέρες και όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια.


Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα καταγγέλλουν οι γιατροί της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στις αρχές Σεπτεμβρίου έλαβαν από την διοίκηση το πρόγραμμα εφημεριών των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας για το μήνα Σεπτέμβριο.


Βάσει λοιπόν του συγκεκριμένου προγράμματος, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε εφημερία η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου.


Κάτι βέβαια το οποίο αποδέχτηκαν οι γιατροί της Αμαλιάδας και ξεκίνησε κανονικά το πρόγραμμα εφημεριών. Όπως υποστηρίζουν, εκ των υστέρων ενημερώθηκαν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ισχύει επί της ουσίας και μπορεί να αναγράφεται κανονικά στα χαρτιά ότι εφημερεύει η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο, την εφημερία όμως κλήθηκαν στην πορεία να καλύψουν οι γυναικολόγοι/μαιευτήρες του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας.


Οι υποχρεώσεις αυτές από τους γιατρούς της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας μεταφράζονται σε συμμετοχή του προσωπικού της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου σε γάμο υπαλλήλου της κλινικής!


Απόφαση που προκαλεί την έντονη αντίδραση των γιατρών της Μαιευτικής/Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και είναι ιδιαίτερα σκληρή η δήλωση που έκανε στην εφημερίδα ?Πατρίς? ο διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Ανδρέας Αντωνιάδης, ο οποίος αναφέρει: «Η αδυναμία της διοικήτριας της ενιαίας διοίκησης να αντιμετωπίσει, πρώτον την παρανομία, δεύτερον την παρατυπία και τρίτον τον τσαμπουκά ορισμένων συναδέλφων του Νοσοκομείου του Πύργου, την οδήγησαν στο ?αποφασίζω και διατάζω?. Παρακολουθούμε λοιπόν την προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας έναντι του Νοσοκομείου Πύργου σε ένα καινούργιο επεισόδιο. Εάν οι πιο πάνω από την διοικήτρια θέλουν να ενημερωθούν με λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω, αν βρουν χρόνο σας μου το ζητήσουν θεσμικά ως διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας».


Από εκεί και πέρα, αναμένεται οι περαιτέρω εξελίξεις στο θέμα.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

 patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...