"Λευκή σημαία" η κυβέρνηση για τις περικοπές, στα "χαρακώματα" οι στρατιωτικοί


`Λευκή σημαία` η κυβέρνηση για τις περικοπές, στα `χαρακώματα` οι στρατιωτικοί
Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μοιάζουν με “λευκή σημαία” στην “μάχη” που η ίδια η κυβέρνηση “διαφήμιζε” ότι έδινε με την τρόϊκα για τους μισθούς του προσωπικού στις ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας.

Η προσπάθεια να παρουσιάσει ως επιτυχία την διατήρηση επιδομάτων επικινδυνότητας και η αόριστη υπόσχεση ότι τα εισοδήματά τους θα επανέλθουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες σήμανε το οριστικό τέλος της μάχης με τη τρόϊκα και την έναρξη του “πολέμου” με δύο επαγγελματικές τάξεις που παραδοσιακά έδιναν ένα σημαντικό ποσοστό στήριξης στο κυβερνών κόμμα. Αυτά όμως πια δεν έχουν καμία σημασία. Στο ΠΑΣΟΚ που επίσης “κατείχε” ένα σημαντικό κομμάτι στρατιωτικών και προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, το έχουν ήδη καταλάβει.

Η “μάχη” με τη τρόϊκα χάθηκε πριν καν αρχίσει βέβαια. Όπως έδειξε η πραγματικότητα κανείς απ΄ όσους διαπραγματεύθηκαν -αν διαπραγμτεύθηκαν- μαζί της δεν τόλμησε να πει “όχι” σ΄ ότι αφορά στις περικοπές στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας, δύο καίριους τομείς του κράτους.

Στη ΕΛΑΣ ,το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό το καζάνι που έβραζε έχει ξεχειλίσει και τα πρώτα σημάδια κατάπτωσης είναι εμφανή. Σε συνδυασμό δε με την βίαιη παραφροσύνη που η Χρυσή Αυγή ασκεί πλέον στους δρόμους, το μίγμα γίνεται εκρηκτικό και επικίνδυνο. Οι Χρυσαυγίτες με περισσή αλαζονεία κατηγορούν ευθέως τους αστυνομικούς ότι δεν σπεύδουν να κάνουν ελέγχους …στα πανηγύρια και στις λαϊκές αγορές και γι΄ αυτό αναλαμβάνουν αυτοί να κάνουν …τη δουλειά, οργανώνοντας “νύχτες κρυστάλλων”!

Η οργή και ο θυμός έχει περάσει πια και στις ΕΔ. Οι στρατιωτικοί βρίσκονται στα “χαρακώματα” ,είδαν τη “λευκή σημαία” της κυβέρνησης και ετοιμάζονται να διαδηλώσουν την Τετάρτη για να γνωστοποιήσουν στην υπόλοιπη κοινωνία ότι από τον Γολγοθά των περικοπών όχι μόνο δεν εξαιρούνται ,αλλά είναι οι πρώτοι που άρχισαν να τον ανεβαίνουν, από τον Οκτώβριο του 2009.

Τα δύσκολα βέβαια για τις ΕΔ και την κυβέρνηση θα αρχίσουν αμέσως μετά από την κινητοποίηση της Τετάρτης...  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ