ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Θα αποζημιωθούν πλήρως τα στελέχη των ΕΔ που μετατίθενται.


Θα αποζημιωθούν πλήρως τα στελέχη των ΕΔ που μετατίθενται.

Τη «μειωμένη ρευστότητα των Μονάδων», επικαλείται ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης, ως «εμπόδιο» για τη χορήγηση προκαταβολής εξόδων μετάθεσης των στρατιωτικών.

Για τη μη απόδοση των εξόδων μετάθεσης σε στρατιωτικούς, είχαν απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία «σε κάθε περίπτωση μετακίνησης στρατιωτικού, για την αντιμετώπιση των εξόδων μετάθεσης ή εκτέλεσης υπηρεσίας επιτρέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον μετακινούμενο στρατιωτικό εις βάρος της πάγιας προκαταβολής, ποσού μέχρι τα 3/4 του δικαιούμενου, κατόπιν έγκρισης του διοικητή της μονάδας, από την οποία μισθοδοτείται. Η προκαταβολή αυτή συμψηφίζεται κατά την εξόφληση των σχετικών δικαιωμάτων».

Παρ’ όλα αυτά, όπως έχουν καταγγείλει οι βουλευτές του ΚΚΕ, στρατιωτικές μονάδες, επικαλούμενες οικονομική δυσπραγία, αρνούνται να αποδώσουν τα σχετικά δικαιώματα σε δικαιούχους, οδηγώντας τους σε αδιέξοδο.

Προς απάντηση της ερώτησης των βουλευτών, ο υφυπουργός Άμυνας απέστειλε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο επισημαίνει ότι το θέμα εστιάζεται μόνο στα στελέχη του Στρατού Ξηράς και «ως σημαντικότερο εμπόδιο για τη χορήγηση προκαταβολής εξόδων μετάθεσης, εις βάρος της παγίας προκαταβολής, αποτελεί το γεγονός της μειωμένης ρευστότητας των μονάδων (Κεντρικά Ταμεία Στρατού κ.λπ.), το οποίο έχει προκύψει λόγω της σταδιακής αναδρομικά ισόποσης αποδέσμευσης και της μείωσης των πιστώσεων του λειτουργικού προϋπολογισμού».

Ο κ. Ελευσινιώτης αναφέρει μάλιστα ότι τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται εξοφλημένες δαπάνες σε βάρος της παγίας προκαταβολής ανελαστικού χαρακτήρα (πχ τροφοδοσία οπλιτών, υγειονομικής περίθαλψης στελεχών κλπ) μέχρι την αποδέσμευση των σχετικών κονδυλίων, τη διάθεση πιστώσεων, την εκκαθάριση και εξαγορά των σχετικών δαπανών και την εν συνεχεία αποκατάσταση της παγίας προκαταβολής.

Γενικότερα, πάντως, για την κάλυψη των εξόδων μετάθεσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαιώνει ότι όλες οι διαταγές μεταθέσεως περιέρχονται στις Διευθύνσεις Οικονομικού των Γενικών Επιτελείων, με μέριμνα των οποίων γίνεται κοστολόγηση της δαπάνης, και δεσμεύεται το σχετικό κονδύλιο σε βάρος του οικείου ΚΑΕ (Κωδικός Αριθμός Εξόδων) του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες και θεσμικά κατοχυρωμένες διαδικασίες, εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα υπάρχει πλήρης αποζημίωση των στελεχών που θα μετακινηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: