Αμαλιάδα: Ξεσηκωμός για το νοσοκομείο - Κινητοποίηση την Τετάρτη 10/10


nosok_amal.JPGΑπέναντι στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας αλλά και στο ενδεχόμενο κλεισίματός του, οι εργαζόμενοι και οι φορείς της πόλης οργανώνονται
και ξεσηκώνονται. Έτσι την ερχόμενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το σκοπό αυτό.

Η απόφαση ελήφθη χθες το απόγευμα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου με τη συμμετοχή τοπικών φορέων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Γ.Ν. Αμαλιάδας Βασίλης Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στην επέκταση της αντιλαϊκής πολιτικής προς το χώρο της δημόσιας υγείας, με τις συγχωνεύσεις και τις συνενώσεις να δημιουργούν νέα – υποβαθμισμένα – δεδομένα στην παροχή υπηρεσιών και στα εργασιακά.

«Οι μετακινήσεις προσωπικού στις υπό συγχώνευση μονάδες θα συνιστά καθημερινή πρακτική, που αποτέλεσμα θα έχουν τη μείωση κλινών και την κατάργηση κλινικών και τμημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η διάλυση 80 νοσοκομείων και μέσα σε αυτά, σύμφωνα με δηλώσεις και δημοσιεύματα,  βρίσκεται και το Γενικό  Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες,  με στοιχεία πληρότητας κάλυψης κλινών υψηλότερα από πολλά άλλα μεγαλύτερά του και με προοπτικές ανάπτυξης και αναβάθμισης», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχαλόπουλος.

Με βάση την απόφαση την ερχόμενη Τετάρτη για τρεις ώρες από τις 8 έως τις 11 θα νεκρώσει η Αμαλιάδα, αφού θα παραμείνουν κλειστές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και γραφεία. Στις εννέα το πρωί εργαζόμενοι και φορείς θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του νοσοκομείου Αμαλιάδας και θα ξεκινήσουν πορεία με προορισμό την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και θα ολοκληρωθεί η κινητοποίηση με τις δημόσιες τοποθετήσεις των φορέων.
ililalive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ