Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ηλεία: Εγιναν τα εγκαίνια του πανηγυριού στο Στρέφι



Ηλεία: Εγιναν τα εγκαίνια του πανηγυριού στο ΣτρέφιΜε τον καθιερωμένο αγιασμό χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνου και  ιερέων από την ευρύτερη περιοχή και παρουσία εκπροσώπων φορέων και αρχών του νομού πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ τα εγκαίνια της 27ης εμποροπανήγυρης Στρεφίου.


Ξεχωριστό δε γεγονός για την εκδήλωση υπήρξε  ότι η τέλεση του αγιασμού έγινε από τον αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο ο οποίος είναι γεννημένος στο Στρέφι και για πολλά χρόνια  ιερουργεί στην Γερμανία.


Ο  ιεράρχης βαθιά ικανοποιημένος «για αυτό που είδε μετά από χρόνια απουσίας», στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε «τη χαρά του που συνδυάστηκε η παραμονή του στο χωριό με τα εγκαίνια του πανηγυριού». 


Τέλος ευχήθηκε στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ως διοργανώτρια αρχή, «να έχει δύναμη και να  μπορέσει να αντεπεξέλθει τις όποιες δυσκολίες».


Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε «να έχουμε και φέτος ένα καλό πανηγύρι όπου θα αποτελέσει πόλο έλξης, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, για χιλιάδες επισκέπτες από το νομό και όχι μόνο».

Ο κ. Καφύρας ευχήθηκε στη δημοτική αρχή «καλή επιτυχία» στο έργο της διοργάνωσης, ενώ αναφερόμενος στην κρίση που ταλανίζει τη χώρα  εξέφρασε τη θέλησή του «να μην αποτελέσει εμπόδιο για το πανηγύρι, ευχόμενος του χρόνου να είναι όλα καλύτερα».
Στη μακρόχρονη ιστορία των 27 χρόνων και στους εμπνευστές της ιδέας αναφέρθηκε αρχικά ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς.
« Τα 27 αυτά χρόνια το πανηγύρι κατάφερε να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αρχικά του χωριού και μετέπειτα του δήμου. Έγινε λοιπόν θεσμός για όλο νομό», τόνισε ο δήμαρχος αφού πρώτα καλωσόρισε  τους παρευρισκομένους.
Ξεχωριστή δε ήταν η αναφορά του δημάρχου στους πρωτεργάτες του στησίματος του πανηγυριού, μεταξύ των οποίων και ο αείμνηστος πρώην πρόεδρος του χωριού, Γιάννης Καράμπελας.
Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος ευχήθηκε «καλή επιτυχία στην κα Κασσιανή Λαγανά, που για μια ακόμα χρονιά έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση του πανηγυριού» ευχόμενος
«τόσο οι μικροπωλειτές όσο και οι  χιλιάδες επισκέπτες να  έχουν καλή παραμονή στο πανηγύρι». 
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...