ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Ηλεία: Πουλάνε χρυσαφικά για να πληρώσουν φόρους και χαράτσια
Ηλεία: Πουλάνε χρυσαφικά για να πληρώσουν φόρους και χαράτσιαΜε ταχύτητες «εξπρές» αναπτύχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια η αγορά χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων στην περιοχή της Ηλείας, με τα ενεχυροδανειστήρια να ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο σαν μανιτάρια.


Αφορμή και βασικός λόγος για τη ραγδαία εξάπλωση στις αγορές του Νομού των ανταλλακτηρίων χρυσού, ήταν σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η μεγάλη ανάγκη της ίδιας της κοινωνίας για ρευστό, κάτι που οδήγησε τις εν λόγω εταιρείες αφενός μεν να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία, καταστημάτων της αγοράς αλλά και να αποτελέσουν «μάννα εξ ουρανού» για εκατοντάδες πολίτες που με την έλευση της κρίσης στην Ελλάδα, αναζήτησαν γρήγορες λύσεις για μετρητά χρήματα.


«Οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για μετρητά αποτέλεσαν την «πηγή» της δημιουργίας αυτών των ανταλλακτηρίων που αγοράζουν πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός και δίδουν ρευστό στους κατόχους τους»
, αναφέρουν παράγοντες της αγοράς στο patrisnews.com, οι οποίοι παράλληλα επισημαίνουν πως στην πλειοψηφία τους τα ενεχυροδανειστήρια σήμερα αποδεικνύουν με την λειτουργία τους, ότι πράγματι και η αγορά χρυσού παρουσιάζει ζωηρό ενδιαφέρον.


Στην αγορά τόσο του Πύργου όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας, λειτουργούν εταιρείες που υπόσχονται γρήγορη ρευστοποίηση πολύτιμων αντικειμένων ενώ το βέβαιο σε αυτή την υπόθεση είναι πως το τελευταίο διάστημα και μάλιστα από την έναρξη των συγκεκριμένων εταιρειών, γίνονται όλο και περισσότερες πωλήσεις τιμαλφών.


Προσοχή στις ανταλλαγές

Από την άλλη πλευρά, η γενική γραμματεία Καταναλωτή προειδοποιεί όσους αποφασίζουν να ανταλλάξουν κοσμήματα με μετρητά να προσέχουν κάποια βασικά στοιχεία.

Σκοπός της γ.γ. Καταναλωτή είναι η αντιμετώπιση της εκτεταμένης παραοικονομίας στην αγοραπωλησία χρυσού καθώς σύμφωνα με πηγές της τοπικής αγοράς, το κέρδος των συγκεκριμένων ανταλλακτηρίων, που λειτουργούν στην επαρχία, ανέρχεται μέχρι και 30% από την πραγματική αξία του μετάλλου.


Οι οδηγίες της γ.γ.

Ως προς την εκτίμηση της αξίας των αντικειμένων βάσει των οδηγιών της γ.γ., οι καταναλωτές καλούνται: α) να ζυγίζουν μόνοι τους τα αντικείμενα στο σπίτι τους και να σημειώνουν την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμο μέταλλο, β) να ενημερώνονται για την τρέχουσα τιμή πώλησης του χρυσού, γ) να προβαίνουν σε εκτίμηση της αξίας των αντικειμένων, απευθυνόμενοι σε αξιόπιστες εταιρείες που να εγγυώνται τη μέγιστη ακρίβεια στην εκτίμηση χρυσού, δ) να έχουν υπόψη τους ότι το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας που είναι φορέας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας παρέχει υπηρεσίες εκτίμησης πολύτιμων μετάλλων και σε καταναλωτές.

Ως προς την επιλογή της επιχείρησης οι καταναλωτές θα πρέπει: α) να είναι επιφυλακτικοί έναντι διαφημιστικών καταχωρήσεων και φυλλαδίων που υπόσχονται ιδιαίτερα υψηλές τιμές αγοράς, β) να απευθύνονται μόνο σε επιχειρήσεις που κατέχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας, γ) να αποφεύγουν επιχειρήσεις που δεν έχουν ως αποκλειστική ενασχόληση την αγορά πολύτιμων μετάλλων, δ) να ερευνούν και να συγκρίνουν τις τιμές που προσφέρονται από τις διάφορες επιχειρήσεις, ε) να ερευνούν με βάση ποιο κριτήριο γίνεται η αγορά από την επιχείρηση και ζ) να μεριμνούν για την παραλαβή των απαραίτητων παραστατικών στοιχείων (συμβόλαιο αγοραπωλησίας, αποδείξεις κλπ).

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές κατά την πώληση αντικειμένων μέσω διαδικτύου καθώς θα πρέπει να ερευνάται αν η επιχείρηση έχει άδεια λειτουργίας (καλώντας την γ.γ. Καταναλωτή στο 1520), να ενημερώνονται για τους ακριβής όρους πριν τη συναλλαγή και να επικοινωνούν οι ίδιοι με την εταιρεία τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά για να εκτιμήσουν τη σοβαρότητά της.

 TΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com

patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: