Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Δήμοι Πύργου και Αμαλιάδας : «Βάζουν πλάτη» για τα ΤΕΙ

Δήμοι Πύργου και Αμαλιάδας : «Βάζουν πλάτη» για τα ΤΕΙ




Στα χέρια τους παίρνουν οι Δήμαρχοι του Πύργου και της Αμαλιάδας, και κατ΄ επέκταση και άλλοι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας, την λειτουργία των τμημάτων ΤΕΙ, σε μία προσπάθεια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιφέρειας να βγουν αλώβητα από την οικονομική κρίση και να μην ?παρασυρθούν? από το λουκέτο που απειλεί πολλά ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.



Δήμοι Πύργου και Αμαλιάδας : «Βάζουν πλάτη» για τα ΤΕΙΑυτό αποφασίστηκε επί της ουσίας κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που έγινε στην Πάτρα με τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Πατρών κ. Σωκράτη Καπλάνη και την συμμετοχή του Δημάρχου Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλου, του Δημάρχου Αμαλιάδας κ. Γιάννη Λυμπέρη και του Δημάρχου Αιγίου κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης, εκφράστηκε ο προβληματισμός του προέδρου του ΑΤΕΙ για την συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων, καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα που έχουν ανακύψει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και προκειμένου να διατηρηθούν τα τμήματα και να μην μπει λουκέτο, οι Δήμαρχοι αποφάσισαν και πρότειναν να αναλάβουν οι δήμοι τα λειτουργικά έξοδα των τμημάτων. Αυτό συνεπάγεται, ότι όλα τα πάγια λειτουργικά έξοδα των τμημάτων, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η ασφάλεια κλπ. θα καλύπτονται από έσοδα των δήμων, οι οποίοι θα κληθούν να σφίξουν ακόμη περισσότερο το ?ζωνάρι? για να μπορέσουν να ?σώσουν? τα τμήματα από τα μνημόνια.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...