Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Κυλλήνη: Εντοπίστηκαν πάνω από 60 λαθρομετανάστες – Έφευγαν για Ιταλία


kullin1Μια νέα υπόθεση μεταφοράς λαθρομεταναστών απασχολεί από τα ξημερώματα της Πέμπτης τις Αρχές στην Ηλεία.
Συνολικά 65 άτομα εντοπίστηκαν στα παράλια της Κυλλήνης στη θέση
Φουρνιά ή Πετρέλαια κοντά στο Κάστρο και συνελήφθησαν από τους άνδρες του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας που κινητοποιήθηκαν άμεσα μόλις έγινε αντιληπτή η ύπαρξη των λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 66 λαθρομετανάστες στην πλειοψηφία τους Σύριοι, Αλγερινοί, Μαροκινοί Ιρακινοί και Τυνήσιοι μεταφέρθηκαν με νταλίκα από την Αθήνα από τρία άτομα που φορούσαν μάσκες, αλλά μιλούσαν ελληνικά και έφτασαν στην περιοχή του Κάστρου αργά το βράδυ. Εκεί τους άφησαν και τους έδειξαν το δρόμο προς την ακτή, που επρόκειτο να τους παραλάβει αργότερα σκάφος που θα τους οδηγούσε στα ανοιχτά για να ταξιδέψουν προς την Ιταλία.

Φαίνεται όμως πως υπήρξε κάποιο μπέρδεμα και κάποιοι περίμεναν το σκάφος στο Αρκούδι. Εκεί εντοπίστηκαν αρχικά από κατοίκους που ειδοποίησαν τις Αρχές και ξεκίνησε η αναζήτησή τους από ξηράς από τους άνδρες του Λιμενικού και στη συνέχεια της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές περίπου στις δύο τα ξημερώματα εντοπίστηκε και το σκάφος των δουλεμπόρων. Όταν είχαν επιβιβαστεί σχεδόν οι μισοί, καθώς αυτό είχε προσαράξει στα αβαθή οι άνδρες του Λιμενιού τους «μπλόκαραν» και τους συνέλαβαν. Το πλήρωμα του σκάφους όμως σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψή και από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Το σκάφος των διακινητών το πρωί ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Με βάση τις ίδιες πηγές οι 65 λαθρομετανάστες που κρατούνται το μεσημέρι της Πέμπτης ελέγχθηκαν από στελέχη της FRONTEX που διενεργεί έρευνα για την αφετηρία του ταξιδιού τους, τον τελικό προορισμό τους και τους λόγους τους οποίους έφυγαν από τη χώρα τους.

Σήμερα οι 65 λαθρομετανάστες που φρουρούνται στο χώρο του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, αναμένεται να μεταφερθούν στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας στον Πύργο, ώστε να εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης σε όσους δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Πρώτη ανάρτηση: 08:14 22/11
Τελευταία ενημέρωση: 01:22 23/11
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...