Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ηλεία: Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας


erg3.JPGΔυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, μπροστά στο φάσμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Πλέον θα προσπαθήσουν
να αποτρέψουν την αποστολή στοιχείων για την απόλυση υπαλλήλων, κάτι που αποφασίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής του έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο, στο Διοικητήριο.

Η πλειοψηφία ενέκρινε ψήφισμα που θα τεθεί και στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας όπου έχουν κληθεί να να συμμετάσχουν τα Δ.Σ. των Συλλόγων Υπαλλήλων των τριών νομών. Η έκδοση απόφασης που θα καταδικάζει το «Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016» και η διατύπωση της άρνησής στην αποστολή των καταστάσεων που θα οδηγήσουν στην απόλυση οποιουδήποτε υπαλλήλου είναι δύο από τα ζητούμενα.

Επιπλέον, ζητούν την πλήρη και σαφή στήριξη του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών σε κάθε ενέργεια των εργαζομένων που θα εναντιώνεται στις απολύσεις, την μη αποστολή καμίας κατάστασης με εργαζομένους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Περιφερειάρχη, την παραίτηση των Βουλευτών του Ν. Ηλείας που ψήφισαν υπέρ του «Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016» που οδηγεί σε άμεσες απολύσεις, οι οποίες εναντιώνονται στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και την άμεση κατάργηση των άρθρων που αφορούν τις απολύσεις, την κινητικότητα και την διαθεσιμότητα.

Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα αναφέρεται: «Με το Νόμο 4093/2012 που αφορά την «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016» υλοποιείται η επιθυμία των δανειστών για την άμεσες απολύσεις υπαλλήλων και την αποστολή των ονομάτων τους.

Ταυτόχρονα διαψεύδονται όλοι οι εταίροι της κυβερνητικής κοινοπραξίας που μέχρι και πριν την ψήφιση του διέψευδαν τέτοιο ενδεχόμενο. Η απόλυση σε πρώτη φάση συναδέλφων ΙΔΑΧ είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει την ελάχιστη κοινωνική νομιμοποίηση.

Το προσδοκώμενο δημοσιονομικό όφελος είναι ελάχιστο και η σκοπιμότητα για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας  είναι να στείλουν οι δανειστές ένα σαφές μήνυμα και να εκφοβίσουν το σύνολο των εργαζομένων τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι, αποτελούν ανταλλακτικά ενός μηχανισμού, δεν έχουν δικαιώματα στην εργασία. Ο φόβος της απόλυσης αποτελεί τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στην Ελλάδα του Μνημονίου».

Ενώπιων των εργαζομένων ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Χαράλαμπος Μικέλης αφού ανέγνωσε την εκτελεστική εγκύκλιο με τις λεπτομέρειες για τους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) που βρίσκονται στη λίστα. Στη συνέχεια διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Αλεξόπουλος επισήμανε ότι ακόμη και στη διευκρινιστική εγκύκλιο, αλλά και στον ίδιο το νόμο υπάρχουν ασάφειες και πως υπάρχει μια διάταξη σχετικά με την διοικητική αυτοτέλεια της υπηρεσίας που αν ισχύει για την περίπτωση της Π.Ε. Ηλείας μπορεί και να μην τους «πιάσει» το μέτρο.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Ανδρέας Ασημακόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μείνουν στις απολύσεις των υπαλλήλων ΙΔΑΧ αλλά το επόμενο βήμα θα είναι διαθεσιμότητες λόγω καταργήσεων οργανικών θέσεων. «Είμαστε εδώ και για τους 230 υπαλλήλους της Π.Ε. Ηλείας αλλά και για τους 1000 υπαλλήλους ολόκληρης της Περιφέρειας και όχι μόνο για τους 17 της λίστας για αυτό και θα πρέπει να προβούμε σε μαζικές κινητοποιήσεις ανεξάρτητα αν θιγόμαστε ή όχι από τη διαθεσιμότητα».

Δίπλα στους εργαζόμενους εκφράζοντας τη συμπαράστασή της βρέθηκε  η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...