Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Βίντεο μέσα στο λιμάνι της Πάτρας με την καταστροφή στο Κρήτη ΙΙ


ntalikaH φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα και ενώ το πλοίο έφθανε στο λιμάνι της Πάτρας. Ο καπετάνιος ειδοποιεί το Λιμεναρχείο. Η πρώτη εκτίμηση του πλοιάρχου είναι ότι θα
πρέπει η κατάσβεση να γίνει αρόδου, τελικά όμως επικρατεί η άποψη της Πυροσβεστικής. Θα ήταν δύσκολη η εν πλω μεταφορά των επιβατών.

Τελικά το πλοίο φθάνει στο λιμάνι, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του κατάπλου πλωτό πυροσβεστικό έριχνε νερό. Η φωτιά είχε εκδηλωθεί στο χώρο του γκαράζ νταλικών. Οι επιβάτες κατεβαίνουν πανικόβλητοι, όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Επί τόπου έχουν σπεύσει οι πυροσβέστες της Πάτρας. Με κίνδυνο της ζωής τους μπαίνουν μέσα και σβήνουν. Ενεργού στα τυφλά. Μπαίνουν μέσα, δένονται με σκοινιά, για να μην χαθούν από τον καπνόλ. Πλησιάζουν μία προς μία τις νταλίκες, ψάχνουν με τα χέρια, βρίσκουν τις πινακίδες, ειδοποιούν τους οδηγούς να δώσουν τα κλειδιά και μία μία τις βγάζουν έξω.

Ολη νύχτα αλλά και σήμερα το πρωί η προσπάθεια ήταν συνεχής. Ο φόβος μεγάλος. Ένας να χανόταν μέσα στον καπνό θα είχαμε μοιραίο αποτέλεσμα. Οι συσκευές που φορούν ειδοποιούν με σφύριγμα, τρία λεπτά πριν τελειώσει το οξυγόνο. Όμως όλα είναι πιθανά.
Οι καμένες νταλίκες δεν επέτρεπαν στις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσεγγίσουν. Από παντού έβγαινε μαύρος καπνός.

Οι πυροσβέστες έβγαζαν μία μάι τις νταλίκες έξω. Το πλήρωμα βοηθούσε. Οι πάντες στο λιμάνι είχαν τεθεί σε συναγερμό. Η πρωινή εικόνα είναι ενδεικτική της καταστροφής. Οι οδηγοί των νταλικών δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που του;ς συνέβη. Είναι σε απόγνωση.

Η εταιρεία ΑΝΕΚ στην οποία ανήκει το ΚΡΗΤΗ ΙΙ ανακοίνωσε στις 11 το πρωί πως "η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου ΚΡΗΤΗ II έχει ελεγχθεί πλήρως. Οι επιβάτες για το δρομολόγιο που δεν εκτελέσθηκε ενημερώθηκαν και η εταιρεία μερίμνησε για την μεταφορά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...