Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο Ολυμπιακός δε λυπήθηκε την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός δε λυπήθηκε την ΑΕΚΕύκολο πέρασμα με 4-0 από το ΟΑΚΑ

Τα ντέρμπι δεν υπάρχουν πια, τα πάτησε ο «θρύλος»! Ο Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε καθόλου στην πληγωμένη ΑΕΚ και ρίχνοντάς της μια μεγαλοπρεπή τεσσάρα (4-0) επιβεβαίωσε ότι πραγματικά ντέρμπι στην Ελλάδα μπορεί να παίξει μόνο με τον εαυτό του.

Δυο γκολ του Μήτρογλου (57’, 88’) και άλλο ένα από τους Αμπντούν (23’, πεν.) και Φουστέρ (85’) διέλυσαν την «Ένωση», που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 23' και δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι που δεν της δόθηκε με το σκορ στο 0-1.

Πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες
Εκπλήξεις μονάχα από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ επεφύλασσαν οι συνθέσεις των δυο ομάδων. Ενώ λοιπόν ο Έβαλντ Λίνεν παρέτασσε την αναμενόμενη ενδεκάδα (βάσει των όσων δοκίμαζε στις προπονήσεις), ο Πορτογάλος άφηνε εκτός της δικής του τόσο τον Μανιάτη, όσο και τους Ιμπαγάσα και Μοντέστο (που έμοιαζε πολύ πιθανό να ξεκινήσουν).

Κάπως έτσι, το 4-5-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Γιάγκο, Κουτρουμπής και Βλάχος. Στα χαφ ήταν οι Φέτσης-Κορδέρο, από τα πλάγια τους πλαισίωναν οι Κατίδης (αριστερά) και Κοντοές (δεξιά), ενώ ο Γκερέιρο κινούνταν ως επιτελικός πίσω από τον Κατσικοκέρη.

Όσο για το 4-3-3 του Ολυμπιακού παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Κάρολ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέβας, Σιόβας, Παπάζογλου και Τοροσίδης. Σε ρόλο καθαρόαιμου αμυντικού χαφ ήταν ο Φέισα, μπροστά τους ως εσωτερικοί μέσοι ξεκίνησαν οι Γκρέκο (αριστερά), Μασάντο (δεξιά), ενώ στην τριάδα της επίθεσης βρέθηκαν οι Αμπντούν (αριστερά), Φουστέρ (δεξιά) και Μήτρογλου (κορυφή).

Το ματς
Έπαιζε ο πρώτος με τον τελευταίο. Ο φορμαρισμένος με εκείνον που έχει πανηγυρίσει μια μόλις νίκη. Και για περισσότερα από 20 λεπτά η ΑΕΚ κατάφερνε αυτό να μη φαίνεται στο γήπεδο. Με σωστό πρεσάρισμα. Αξιοπρεπή κυκλοφορία της μπάλας. Περιορισμό του αναμφισβήτητα ανώτερου αντιπάλου. Προσωρινά… Διότι χρειάστηκε μια μόνο φάση όπου ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε όπως μπορεί (και ένα τράβηγμα του Γιάγκο στον Μήτρογλου την ώρα που εκείνος ετοιμαζόταν να τελειώσει το όμορφο γύρισμα του Τοροσίδη) για να αλλάξουν όλα.

Ο Αμπντούν λοιπόν εξαργύρωσε το πέναλτι, ο Γιάγκο είχε πάρει ήδη το δρόμο για τ’ αποδυτήρια και το παιχνίδι είχε πάρει ήδη ιδανική τροπή για τους πρωταθλητές. Η ΑΕΚ, όμως, προσπάθησε να μείνει ψύχραιμη. Και το κατάφερε απρόσμενα καλά. Παρόλο λοιπόν που ο Ολυμπιακός απείλησε δις να τελειώσει το ματς (με σουτ των Μήτρογλου και Φουστέρ που έβγαλαν «στο τσακ» Κωνσταντόπουλος και Φέτσης), εκείνο θα μπορούσε να ξεκινήσει… σχεδόν από την αρχή. Αν ο Σιδηρόπουλος έδινε πέναλτι ενδιάμεσα στο χέρι του Χολέβα, έπειτα από σέντρα του Κοντοέ.

Η ΑΕΚ που επέστρεψε από τ’ αποδυτήρια εξακολουθούσε να παλεύει φιλότιμα. Ο Ολυμπιακός όμως εξακολουθούσε να διαχειρίζεται το ίδιο άνετα το ματς: Προστατεύοντας το σκορ και περιμένοντας τη στιγμή που η ποιοτική του ανωτερότητα (και η αριθμητική του υπεροχή) θα του επέτρεπε να κλειδώσει το ματς. Και ο Μήτρογλου δεν άργησε καθόλου να του τη δώσει. Με ένα σουτ απ’ αυτά που θα έπρεπε να είναι… σούπερμαν ο Κωνσταντόπουλος για ν’ αποκρούσει και να μην τελειώσει πρόωρα το ματς.

Ο Κωνσταντόπουλος όμως δεν είναι σούπερμαν. Το αντίθετο, αφού τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Αραμπατζή. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν ενδιαφερόταν καθόλου που η ΑΕΚ έβλεπε όλα να της πηγαίνουν στραβά και άρχισε να παραδίδεται. Ήθελε -αφού μπορούσε- να τη διασύρει. Δεν το κατάφερε λοιπόν ο Αμπντούν (σε δυο τετ-α-τετ), το κατάφεραν όμως οι Φουστέρ και Μήτρογλου, προσθέτοντας δυο ακόμα γκολ σε πέντε λεπτά (85’, 89’) και μια ακόμα ιστορική νίκη στον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (λ.τ. Αραμπατζής), Λαγός, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Βλάχος, Φέτσης, Κορδέρο, Κατίδης, Κοντοές, Γκερέιρο (30’ Γκερέιρο), Κατσικοκέρης (66’ Φούντας)
Στον πάγκο έμειναν οι: Παυλής, Ρίκκα, Φουρτάδο, Αρκούδας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Χολέβας (86’ Μοντέστο), Σιόβας, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Φέισα, Γκρέκο (78’ Μανιάτης), Μασάντο (65’ Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Φουστέρ, Μήτρογλου
Στον πάγκο έμειναν οι: Μέγιερι, Πάντελιτς, Τζεμπούρ, Βλαχοδήμος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Βασιλειάδης (Μακεδονίας)


















Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...