Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Πύργος: Απέβαλαν την μαθήτρια που ύψωσε τη γροθιά στην παρέλαση - Τι απαντά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (video)


parelasi1
IMG_2699Την ώρα που τα παιδιά και οι μαθητές βιώνουν ίσως περισσότερο από όλους μας την άνευ προηγουμένου επίθεση στην κοινωνία από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα
που επιβάλλουν η
Τρόικα και η Κυβέρνηση, στο 2ο Λύκειο Πύργου με απόφαση της Διευθύντριας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποβλήθηκε η 17χρονη Νάσια Μπέλια, η μαθήτρια που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τόλμησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να υψώσει την γροθιά της. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε παρελάσει υψώνοντας το χέρι και κάνοντας το σήμα της νίκης. Τότε είχε δεχθεί παρατηρήσει. Τώρα αποβλήθηκε…

«Η Λυκειάρχης δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές. Είναι εκπαιδευτικός, πρέπει να παρέχει γνώσεις και να παιδαγωγεί. Να δημιουργεί αυριανούς ενεργούς ελεύθερους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Τιμωρήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τη ζωή και την αξιοπρέπεια» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η μαθήτρια δείχνοντας με τα λόγια της μοναδική ωριμότητα, αντίληψη και αγωνιστικότητα. Μια πράξη που έγινε συνειδητά και όχι για τον εντυπωσιασμό της εφηβείας.

Στο πλευρό της στάθηκαν και οι συμμαθητές της που προσωρινά έκλεισαν το σχολείο, αλλά υπό την απειλή που δέχθηκαν πως θα χάσουν την πενταήμερη… υποχώρησαν!!!

Να σημειώσουμε πως η 17χρονη Νάσια είναι κόρη εκπαιδευτικού στον Πύργο.

Νεότερη ενημέρωση 14:10

Να «αποσυνδέσει» από κάθε πολιτική χροιά την αποβολή της 17χρονης μαθήτριας Νάσιας Μπέλια, επιχείρησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας σε δηλώσεις του στο ilialive.gr. Η διευθύντρια του σχολείου είχε αρνηθεί νωρίτερα να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αργότερα ενημερώθηκε η Διεύθυνση.

«Δεν αποβλήθηκε γιατί σήκωσε το χέρι της γροθιά στην παρέλαση, αλλά γιατί είχε απρεπέστατη συμπεριφορά προς τη διευθύντρια του σχολείου. Δεν έχει καμία πολιτική διάσταση. Σύμφωνα με το νόμο η διευθύντρια είχε το δικαίωμα να την τιμωρήσει. Της μίλησε πάρα πολύ άσχημα. Η μαθήτρια αποπειράται να καλύψει την αυθάδειά της προς τη διευθύντρια και να της δώσει επίχρισμα πολιτικό που δεν υπάρχει» είπε ο κ. Βένδρας.

Δείτε τι δήλωσε μετά την αποβολή της η 17χρονη μαθήτρια, το στιγμιότυπο της παρέλασης και τη δήλωση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δείτε το βίντεο σε HD ΕΔΩ
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...