ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοι θα σηκώσουν τα βάρη του νέου φορολογικού - Χαμένοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις

-

“Έκλεισε” το φορολογικό με παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής
 -Η τελική του μορφή βρίσκεται στα χέρια της τρόικας
- Απαλλάσσονται από το Τέλος Επιτηδεύματος οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι
- Μείωση των επιστροφών ΦΠΑ και επιδοτήσεων για τους αγρότες
- Τι θα ισχύσει για μισθωτούς και συνταξιούχους

Ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο “έκλεισε” με παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής και βρίσκεται ήδη στα χέρια της τρόικας προς έγκριση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις υπολογίζεται ότι θα προκύψουν σχεδόν τα μισά απο τα 3 δισεκατομμύρια ευρω που θα πρέπει να αποδώσουν οι φορολογικές αλλαγές της επόμενης διετίας.

Από τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα πρέπει να αντληθούν επιπλέον φόροι ύψους 1,3 δισ. ευρω, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι θα επιβαρυνθούν κατά 237 εκατομμύρια ευρω απο την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

Στο “στόχαστρο” βρίσκονται και οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, από τη φορολόγηση των οποίων αναμένεται να προέλθουν επιπλέον 230 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη φορολογική μεταρρύθμιση δεν εξαιρούνται ούτε οι αγρότες, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν σε πρώτη φάση από τη μείωση των επιστροφών του ΦΠΑ και μετέπειτα από τη μείωση επιδοτήσεων κατά 282 εκατομμύρια ευρω.

Με τις νέες παρεμβάσεις οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που χάνουν είναι οι εξής:

-Χωρίς παιδιά: από 26.000 ευρώ και πάνω
-Με 1 παιδί: από 24.000 ευρώ και πάνω
-Με 2 παιδιά: από 21.000 ευρώ και πάνω
-Με 3 παιδιά: από 23.000 ευρώ και πάνω
-Με 4 παιδιά: από 25.000 ευρώ και πάνω.

Ως χαμένοι των αλλαγών στη φορολογία χαρακτηρίζονται επίσης:

-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς η φορολόγηση ξεκινά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% χωρίς την έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ, ενώ θα έχουν και αύξηση Τέλους Επιτηδεύματος κατά 150 ευρώ
-Όσοι έχουν εισόδημα μόνο από ακίνητα, καθώς φορολόγηση τους θα γίνεται αυτοτελώς με 10% έως 12.000 ευρώ και 33% για το επιπλέον (έως τώρα στη κλίμακα)
-Οι επιχειρήσεις καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με:
1. αύξηση φόρου στα αδιανέμητα από το 20% στο 26%
2. αύξηση Τέλους Επιτηδεύματος κατά 500 ευρώ
3. αύξηση Τέλους Επιτηδεύματος για υποκαταστήματα κατά 300 ευρώ.

"Βαρόμετρο" για τον υπολογισμό των επιβαρύνσεων, χαρακτηρίζεται, ωστόσο, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

Με βάση τη νέα κλίμακα και τις αλλαγές στην επιδοματική πολιτική:

-Μισθωτός χωρίς παιδιά με εισόδημα 12.000 ευρώ θα πληρώσει 130 ευρώ λιγότερο φόρο
-Μισθωτός χωρίς παιδιά με εισόδημα 27.000 ευρώ θα πληρώσει 200 ευρώ περισσότερο φόρος
-Μισθωτός με 1 παιδί με εισόδημα 18.000 ευρώ θα έχει όφελος 210 ευρώ
-Μισθωτός με 1 παιδί με εισόδημα 30.000 ευρώ θα έχει απώλεια 630 ευρώ
-Μισθωτός με 2 παιδιά με εισόδημα 18.000 ευρώ θα έχει όφελος 330 ευρώ
-Μισθωτός με 2 παιδιά με εισόδημα 30.000 ευρώ θα έχει απώλεια 510 ευρώ
-Μισθωτός με 3 παιδιά με εισόδημα 20.000 ευρώ θα έχει όφελος 226 ευρώ
-Μισθωτός με 3 παιδιά με εισόδημα 30.000 ευρώ θα έχει απώλεια 694 ευρώ
-Μισθωτός με 4 παιδιά με εισόδημα 15.000 ευρώ θα έχει όφελος 128 ευρώ
-Μισθωτός με 4 παιδιά με εισόδημα 30.000 ευρώ θα έχει απώλεια 1.062 ευρώ.

Τον τελικό λόγο θα έχει η τρόικα η οποία έχει ήδη στα χέρια της το νέο νομοσχέδιο και δεν αποκλείεται μάλιστα να απαντήσει κι εντός της ημέρας. Σημειώνεται ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει σταλεί στην τρόικα έχουν επισυναφθεί και οι προτάσεις των άλλων δυο κυβερνητικών εταίρων.

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ αναφέρει πως στόχος στο νέο φορολογικό ήταν να διορθωθούν κάποιες αδικίες και να μειωθούν τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους “χτυπώντας” τη φοροδιαφυγή. Από την άλλη ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ εκφράζει την ανησυχία τους για το κατά πόσο οι δανειστές θα κάνουν αποδεκτό το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ή θα θεωρήσουν ότι είναι διαφορετικό από αυτά που συμφωνήθηκαν γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει την εκταμίευση της δόσης.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: