Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Συνεργασία Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης ΤΟΕΒ Μυρτουντίων για την αντιπλημμυρική θωράκιση




Δελτίο Τύπου

Με άμεσες παρεμβάσεις και σε στενή συνεργασία μεταξύ τους, Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης και ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης έντονων πλημμυρικών φαινομένων, παρά τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών και συντονισμού, ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης και ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κατάφεραν να περισώσουν από τις πλημμύρες χιλιάδες καλλιέργειες, εκτροφές αλλά και ανθρώπινες ζωές δεδομένου ότι τα ποσοστά βροχής που έπεσαν το τελευταίο 48ωρο ήταν από τα πιο υψηλά.
 
«Η ενεργοποίηση των μηχανισμών αντιπλημμυρικής θωράκισης και η άριστη συνεργασία που είχαμε με τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κ. Παλαιολόγο συνετέλεσαν ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος των έντονων πλημμυρικών φαινομένων σε όλη την έκταση του Δήμου μας, ακόμα και στο πιο επικίνδυνο κομμάτι που εκτείνεται στις πεδινές περιοχές πέριξ του Κυλλήνιου κόλπου», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης.

Στη «μάχη» για την αποτροπή των πλημμυρών ρίχτηκαν το έμψυχο δυναμικό και μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, υπό της οδηγίες του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Κόλλια, ενώ ο προληπτικός καθαρισμός φρεατίων, τάφρων κ.α. λειτούργησε ως σύμμαχος.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό του Δήμου ετέθη σε επιφυλακή αμέσως μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων φαινομένων και κατόπιν ενημέρωσης απ’ την Πολιτική Προστασία.

Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, κ. Χρήστος Παλαιολόγος επεσήμανε ότι για την αποφυγή των πλημμυρών –ιδιαιτέρως στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών- ετέθη σε λειτουργία ο Β τομέας του αντλιοστασίου Β1, διότι σε άλλη περίπτωση η πόλη των Λεχαινών θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα.

Τέλος, κατά την διάρκεια της συνάντησης- αποτίμησης της παρέμβασης που είχαν ο Δήμαρχος κ. Δ. Αρβανίτης και ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κ. Παλαιολόγος επιβεβαιώθηκε  για μια ακόμη φορά η άριστη μεταξύ τους συνεργασία, το θετικό αποτέλεσμα της οποίας είχε άμεσο αντίκτυπο στους δημότες.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες (τον Αντιδήμαρχο κ. Π. Κόλλια, το έμψυχο δυναμικό των υπηρεσιών του Δήμου και τον ΤΟΕΒ) για τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητά τους, ώστε να μην υποστεί ο Δήμος καταστροφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...