Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Ευνοϊκός ο καιρός για την συλλογή του ελαιοκάρπου το επόμενο τετραήμερο


Προβλήματα δημιούργησε ο καιρός τις τελευταίες εβδομάδες, στους ελαιοπαραγωγούς, στην συλλογή του ελαιοκάρπου. Μετά από αρκετές εβδομάδες με διαδοχικές ατμοσφαιρικές
διαταραχές να επηρεάζουν την περιοχή μας, από την Τετάρτη 12/12 έως και το Σάββατο 15/12 ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Τσουχτερό κρύο και τοπικά παγετός το πρωί της Πέμπτης. Σε αισθητή άνοδο η θερμοκρασία κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές από το Σάββατο.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Τετάρτη 12/12, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα τοπικών φαινομένων στα βορειοδυτικά το πρωί. Η θερμοκρασία στα πεδινά 12 με 13 βαθμούς Κελσίου, στα ορεινά 6 με 7. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 5 με 6 στα πεδινά, τοπικά 2 με 3 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Την Πέμπτη 13/12 περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία στα πεδινά 12 με 13 βαθμούς Κελσίου, στα ορεινά 6 με 7. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 2 με 3 στα πεδινά, τοπικά παγετός -2 με -1 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, την Παρασκευή 14/12 περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα προς το Σάββατο, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία στα πεδινά 13 με 14  βαθμούς Κελσίου, στα ορεινά 8 με 9.  Νωρίς το πρωί 4 με 5 στα πεδινά, τοπικά +1 με +2 και κυρίως στα ορεινά. "Μαλακώνει" ο καιρός από το βράδυ. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Το Σάββατο 15/12 φαίνεται η μέρα να κυλλά με αυξημένες νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία σε άνοδο, στα πεδινά 15 με 16  βαθμούς Κελσίου, στα ορεινά 9 με 10. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 7 με 8 στα πεδινά, τοπικά 5 με 6 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Πιθανές βροχές την Κυριακή 16/12, ενώ περιορίζεται σημαντικά το κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Στοιχεία για σημαντική μεταβολή στις αρχές της νέας εβδομάδας.
Οι παραγωγοί, για την αποφυγή ασθενειών που εμφανίζονται αυτή την εποχή στις ελιές, να αποφεύγουν το ράβδισμα και κλάδεμα των δέντρων με βροχερό καιρό ή όταν το δέντρο είναι βρεγμένο. Για περισσότερες πληροφορίες να συμβουλεύεστε τους τοπικούς γεωπόνους.
Νεότερα στοιχεία στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...