Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» προοδευτικά όλη τη χώρα.


Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο για επιδείνωση του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αύριο, Σάββατο, η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες και στις παραθαλάσσιες περιοχές και τα χιόνια σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Βαθμιαία στη βορειοανατολική χώρα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Την Κυριακή τα έντονα καιρικά φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην κεντρική και νότιο χώρα και στο Αιγαίο και από το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ τη Δευτέρα θα περιοριστούν στα νοτιότερα ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν αρκετά ενισχυμένοι. \

Ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο Ηρακλειου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους ενώ από την πλευρά του το Λιμεναρχείο, έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα

Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Ειδικότερα:

• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

• Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...